De Nationale SchildersVakprijs 2023

 

Doorgang Achter de Lange Stallen

Nominatie Nationale SchildersVakprijs 2023

Inzender:
Blind Walls Gallery, Breda

Categorie:
Decoratie & restauratieschilderwerk

Stem voor dit project

Projectomschrijving
In 2023 is De Lange Stallen (een bekend gebouw in Breda) getransformeerd naar woningen door Rienks Architects en WonenBreburg. Opdracht: cureer en produceer een kunstwerk in de nieuw te realiseren doorgang in dit gemeentelijk monument. Het te beschilderen object: wanden en plafond van een doorgang van 11 meter diep en 6,5 meter hoog. Na onderzoek kwam al snel het thema van de cavaleriestallen naar voren. Gebaseerd op deze informatie heeft Blind Walls Gallery het kunstenaarsduo MonkeyBird Crew voorgesteld om het ontwerp en kunstwerk te maken.

Motivatie inzender
Voor het aanbrengen van het kunstwerk heeft MonkeyBird Crew gebruikgemaakt van handgesneden stencils (cut-out). Eerst is er een ontwerp gemaakt door middel van een fotomontage en vervolgens geabstraheerd tot grafische vormen. Deze zijn in vier weken tijd met de hand uitgesneden. Hierna is het stencil gebruikt om met spuitverf het ontwerp aan te brengen op de wanden en het plafond. Daarna is het geheel met een penseel bijgewerkt. Impact maken en waarde toevoegen met verf in de openbare ruimte. Het onzichtbare verhaal van een gebouw is visueel gemaakt en wordt hier op een kunstzinnige manier ‘vertelt’.

Terug naar overzicht

Sponsoren


 

Nationale SchildersVakprijs

Met deze prijs willen wij  het kwaliteitsbewustzijn in de schilder-/onderhoudsbranche bevorderen. Daarnaast willen wij het kwaliteitsschilderwerk bij belangrijke derden verder promoten, zoals bij opdrachtgevers. Dit doen wij  door het belonen en prijzen van bijzonder schilder-/onderhoudswerk. De Nationale SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en wordt eens per jaar georganiseerd door Eisma Bouwmedia, uitgever van SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl.

 

Contact

Nationale SchildersVakprijs, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl zijn merken van Eisma Bouwmedia.

Eisma Bouwmedia
Informaticaweg 3
7007 CP Doetinchem
Tel. 088 294 49 00, e-mail schildersvakprijs@eisma.nl


De Nationale SchildersVakprijs is een activiteit van Eisma Bouwmedia. Auteursrecht voorbehouden. Op gebruik van deze website zijn de volgende regelingen van toepassing.

Disclaimer | Privacyverklaring | Leveringsvoorwaarden | Cookiebeleid