De Nationale SchildersVakprijs 2023

 

Open Huis Vlissingen

Nominatie Nationale SchildersVakprijs 2022

Inzender:
BVK Paintworks, ’s Heer Arendskerke

Categorie:
Decoratie & restauratieschilderwerk

Stem voor dit project

Projectomschrijving
De opdracht van corporatie l’ escaut Woonservice: maak op een blinde muur in wooncomplex Ravesteynplein een wandschildering met het thema ‘wonen en samen leven’. Vaak zie je bij trompe l’oeil de buitenkant van een gebouw dat is geschilderd in de illusie dat er een raampartij, balkon en mensfiguren zijn. Het leek mij tof om de muren weg te laten en een kijkje in het interieur te gunnen. De drie woonlagen tonen van boven naar beneden een bepaald tijdsbeeld. Zowel qua interieurstijl als een generatiesprong. In vijf weken is met gemiddeld vier personen de wandschildering gerealiseerd.

Motivatie inzender
Het perspectief in het ontwerp, beneden vanuit midden klopt het, was een grote uitdaging. Hiervoor zijn in een 3D-computerprogramma alle maatvoeringen van het gebouw overgenomen en is samengewerkt met Groundbreaking studio. Alle facetten van het schilder- en decoratievak zijn in deze mural verwerkt. Decoratieve technieken zoals wikkelen, sjabloneren, airbrushen, marmer- en houtimitatie, biezen trekken, maar ook een levensechte betonlook. Een van de best gelukte imitaties is de baksteenlook. Er is bewonersparticipatie geweest en de buurt heeft het project omarmt en voelt zich betrokken.

Terug naar overzicht

Sponsoren


 

Nationale SchildersVakprijs

Met deze prijs willen wij  het kwaliteitsbewustzijn in de schilder-/onderhoudsbranche bevorderen. Daarnaast willen wij het kwaliteitsschilderwerk bij belangrijke derden verder promoten, zoals bij opdrachtgevers. Dit doen wij  door het belonen en prijzen van bijzonder schilder-/onderhoudswerk. De Nationale SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en wordt eens per jaar georganiseerd door Eisma Bouwmedia, uitgever van SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl.

 

Contact

Nationale SchildersVakprijs, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl zijn merken van Eisma Bouwmedia.

Eisma Bouwmedia
Informaticaweg 3
7007 CP Doetinchem
Tel. 088 294 49 00, e-mail schildersvakprijs@eisma.nl


De Nationale SchildersVakprijs is een activiteit van Eisma Bouwmedia. Auteursrecht voorbehouden. Op gebruik van deze website zijn de volgende regelingen van toepassing.

Disclaimer | Privacyverklaring | Leveringsvoorwaarden | Cookiebeleid