De Nationale SchildersVakprijs 2023

 

Museumzalen Den Haag

Nominatie Nationale SchildersVakprijs 2022

Inzender:
Geers schilderwerken, Voorburg

Categorie:
Decoratie & restauratieschilderwerk

Stem voor dit project

Projectomschrijving
In opdracht van de stichting Escher in Het Paleis restauratie van twee zalen in het kunstmuseum in Den Haag. Dit museum is gehuisvest in het uit 1764 daterende Paleis Lange Voorhout en herbergt een tentoonstelling gewijd aan het werk van de Nederlandse graficus Maurits Cornelis Escher. Het schilderwerk moest de ‘koninklijk allure’ van weleer krijgen. Het restauratiewerk omvatte het schilderen van al het houtwerk (betimmeringen) en de plafonds en het herstel van de talloze verguldingen. Tevens hebben we ontbrekende of beschadigde ornamentjes en houtsnijwerk in ere hersteld.

Motivatie inzender
De panelen van de betimmeringen zijn ontdaan van een transparante oliesauslaag. Deze is, toen het pand in 2002 als museum werd in gericht, aangebracht als eenvoudige opknapbeurt, maar was sterk vergeeld. De panelen moesten perfect aansluiten op de nieuw aangebrachte olieverf om zo een eenheid te krijgen. Dat was een uitdaging. Net als een strak, egaal en mooi glanzende uitvoerig van al het bladgoud. Tijdens dit werk zijn onder mijn supervisie diverse stagiaires opgeleid en werkten zzp’ers mee die hier hun passie in uitvoering konden brengen.

Terug naar overzicht

Sponsoren


 

Nationale SchildersVakprijs

Met deze prijs willen wij  het kwaliteitsbewustzijn in de schilder-/onderhoudsbranche bevorderen. Daarnaast willen wij het kwaliteitsschilderwerk bij belangrijke derden verder promoten, zoals bij opdrachtgevers. Dit doen wij  door het belonen en prijzen van bijzonder schilder-/onderhoudswerk. De Nationale SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en wordt eens per jaar georganiseerd door Eisma Bouwmedia, uitgever van SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl.

 

Contact

Nationale SchildersVakprijs, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl zijn merken van Eisma Bouwmedia.

Eisma Bouwmedia
Informaticaweg 3
7007 CP Doetinchem
Tel. 088 294 49 00, e-mail schildersvakprijs@eisma.nl


De Nationale SchildersVakprijs is een activiteit van Eisma Bouwmedia. Auteursrecht voorbehouden. Op gebruik van deze website zijn de volgende regelingen van toepassing.

Disclaimer | Privacyverklaring | Leveringsvoorwaarden | Cookiebeleid