De Nationale SchildersVakprijs 2021

 

Vakantiewoningen de Snauwenberg, Voeren (B)

Voorselectie Nationale SchildersVakprijs 2021

Inzender:
Pieter Smeets Schilderwerken, Gronsveld

Categorie:
Onderhoudsschilderwerk

Projectomschrijving:
Het betreft vier geschakelde vakantiewoningen in een landelijke omgeving. De bruine, gedateerde en troosteloos ogende gevelbetimmering had onderhoud nodig. Het houtwerk was er niet al te best aan toe, waardoor de keuze viel op een dekkende afwerking in plaats van de bestaande ’transparante’ beits. Bij het zien van het object kwamen er direct allemaal ideeën boven om er een kleurrijk gebouw van te maken. Ook de opdrachtgever was enthousiast over het toepassen van meerdere kleuren. We kwamen tot acht kleuren in totaal. Van deze kleuren heb ik vervolgens stalen van 60 bij 60 cm gemaakt om de kleur en de combinaties goed te kunnen beoordelen. Vervolgens zijn de ideeën gevisualiseerd wat de keuze toch een stuk makkelijker maakt. Aan de achterzijde is gekozen voor de meest simpele variant, één kleur per woning. Uiteindelijk zijn voor de voorzijde twee kleuren per woning gekozen. Weliswaar dezelfde vier kleuren als aan de achterzijde, maar nu verspringend. We hebben de oude lagen zo goed als volledig verwijderd door machinaal schuren. Losse planken zijn weer vastgezet en de grootste scheuren en beschadigingen gerepareerd. De volgende stap was het aanbrengen van de grondlaag en de afwerking bestond uit meerdere lagen van een watergedragen zijdeglanzende, dekkende beits voor buiten die de houtstructuur accentueert. We laten hier zien dat je op een relatief eenvoudige manier een pand een totaal andere uitstraling kan geven.

Terug naar overzicht

Sponsoren


 

Nationale SchildersVakprijs

Met deze prijs willen wij  het kwaliteitsbewustzijn in de schilder-/onderhoudsbranche bevorderen. Daarnaast willen wij het kwaliteitsschilderwerk bij belangrijke derden verder promoten, zoals bij opdrachtgevers. Dit doen wij  door het belonen en prijzen van bijzonder schilder-/onderhoudswerk. De Nationale SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en wordt eens per jaar georganiseerd door Eisma Bouwmedia, uitgever van SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVak.nl.

 

Contact

Nationale SchildersVakprijs, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl zijn merken van Eisma Bouwmedia.

Eisma Bouwmedia
Informaticaweg 3
7007 CP Doetinchem
Tel. 088 294 49 00, e-mail schildersvakprijs@eisma.nl


De Nationale SchildersVakprijs is een activiteit van Eisma Bouwmedia. Auteursrecht voorbehouden. Op gebruik van deze website zijn de volgende regelingen van toepassing.

Disclaimer | Privacyverklaring | Leveringsvoorwaarden | Cookiebeleid