De Nationale SchildersVakprijs 2021

 

Stadsmuseum Harderwijk, Harderwijk

Voorselectie Nationale SchildersVakprijs 2021

Inzender:
Schildersbedrijf Glashandel Teunissen, Harderwijk

Categorie:
Nieuwbouw- en renovatieschilderwerk

Projectomschrijving:
Het gaat om een historisch gebouw waarin sinds jaren het Stadmuseum van Harderwijk is gevestigd. Er is besloten het gehele museum te renoveren en ook een indeling te maken die van deze tijd is. Het gehele gebouw is grondig aangepakt, waaronder ook al het schilderwerk binnen. Wij hebben kleinschalige en middelgrote gebreken hersteld, folies op de ramen verwijderd en plaatselijk monumentale gevelbeglazing vervangen. Voorts de gevelkozijnen, ramen en deuren aan de binnenzijde en al het andere houtwerk binnen behandeld. Ook namen we alle wanden en plafonds – bestaand en nieuw – onder handen. Voor veel bestaande houten onderdelen was het noodzakelijk om alle verflagen te verwijderen en een geheel nieuw systeem op te bouwen. De trappen zijn na restauratie afgewerkt met een transparant systeem. Het werk was heel divers en er kwamen verschillende aspecten bij kijken. Zo hebben we beglazing vervangen volgens het oude principe, met stopverf, maar hebben we ook spuitwerk verricht aan houten plafonds en balken. Door de verschillende methodes van uitvoeren – ambachtelijke werk gecombineerd met nieuwe technieken – is een oud gebouw gerenoveerd voor de toekomst.

Terug naar overzicht

Sponsoren


 

Nationale SchildersVakprijs

Met deze prijs willen wij  het kwaliteitsbewustzijn in de schilder-/onderhoudsbranche bevorderen. Daarnaast willen wij het kwaliteitsschilderwerk bij belangrijke derden verder promoten, zoals bij opdrachtgevers. Dit doen wij  door het belonen en prijzen van bijzonder schilder-/onderhoudswerk. De Nationale SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en wordt eens per jaar georganiseerd door Eisma Bouwmedia, uitgever van SchildersVakkrant, Eisma‚Äôs Schildersblad en SchildersVak.nl.

 

Contact

Nationale SchildersVakprijs, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl zijn merken van Eisma Bouwmedia.

Eisma Bouwmedia
Informaticaweg 3
7007 CP Doetinchem
Tel. 088 294 49 00, e-mail schildersvakprijs@eisma.nl


De Nationale SchildersVakprijs is een activiteit van Eisma Bouwmedia. Auteursrecht voorbehouden. Op gebruik van deze website zijn de volgende regelingen van toepassing.

Disclaimer | Privacyverklaring | Leveringsvoorwaarden | Cookiebeleid