De Nationale SchildersVakprijs 2021

 

Silo’s, Aalten

Voorselectie Nationale SchildersVakprijs 2021

Inzender:
RoosArt Paintings, Doesburg

Categorie:
Decoratie- en restauratieschilderwerk

Projectomschrijving:
Street art kunstenares Rosalie de Graaf uit Doesburg voerde in oktober 2020 een bijzonder decoratieproject uit op een boerderij nabij Aalten (Gld), als onderdeel van een Silo Art Tour in de regio. Met spuitbussen bracht zij op vier grote voersilo’s beeltenissen van vier markant en verschillende generaties Achterhoekers aan. Daarmee laat zij zien dat leeftijd in de Achterhoekse gemeenschap geen rol speelt. Op de eerste silo is Luca afgebeeld, het zoontje van boerin Suzanne, de eigenaresse van het erf. Op de tweede silo staat Jelle van Gorkom, olympisch BMX kampioen, wie nu revalideert door een heftig ongeluk. De derde silo portretteert mevrouw Meekes die, toen zij 86 jaar werd, nog naar de Zwarte Cross (2018) ging. De vierde silo toont Ronnie Degen, festivaldirecteur en Normaal-tourmanager. De vier metalen voersilo’s op het erf  waren sterk vervuild door atmosferische invloeden. Ze zijn eerst schoongespoten met de hogedrukspuit en daarna is een grondlaag aangebracht met een vochtregulerende, dekkende buitenbeits op basis van alkydhars. In zijdeglans en met de roller aangebracht, voor iedere silo een andere kleur. De street art-kunstenaar maakte de portretten met Montana Gold Paint-spuitbussen. Dit is een matte, in thinner opgeloste acrylaatverf die supersnel droogt.

Terug naar overzicht

Sponsoren


 

Nationale SchildersVakprijs

Met deze prijs willen wij  het kwaliteitsbewustzijn in de schilder-/onderhoudsbranche bevorderen. Daarnaast willen wij het kwaliteitsschilderwerk bij belangrijke derden verder promoten, zoals bij opdrachtgevers. Dit doen wij  door het belonen en prijzen van bijzonder schilder-/onderhoudswerk. De Nationale SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en wordt eens per jaar georganiseerd door Eisma Bouwmedia, uitgever van SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVak.nl.

 

Contact

Nationale SchildersVakprijs, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl zijn merken van Eisma Bouwmedia.

Eisma Bouwmedia
Informaticaweg 3
7007 CP Doetinchem
Tel. 088 294 49 00, e-mail schildersvakprijs@eisma.nl


De Nationale SchildersVakprijs is een activiteit van Eisma Bouwmedia. Auteursrecht voorbehouden. Op gebruik van deze website zijn de volgende regelingen van toepassing.

Disclaimer | Privacyverklaring | Leveringsvoorwaarden | Cookiebeleid