De Nationale SchildersVakprijs 2021

 

Rijksmonument Duinhof, IJmuiden

Voorselectie Nationale SchildersVakprijs 2021

Inzender:
WAMgroep, Wormerveer

Categorie:
Onderhoudsschilderwerk

Projectomschrijving:
De aula uit 1961 is, evenals de begraafplaats zelf, een ontwerp van Willem Dudok en, na opname in het Beschermingsprogramma Wederopbouw 1959-1965, in 2014 geplaatst op de Rijksmonumentenlijst. Het monument is in de afgelopen decennia slecht onderhouden en voorzien van allerhande verfproducten. De gebouwen waren esthetisch niet om aan te zien (bladders, vervuiling etc.). De gemeente Velsen nam het initiatief voor groot onderhoud waarbij duurzaam een belangrijk uitgangpunt werd. Er is historisch kleuronderzoek uitgevoerd door Collo Architecten (Edwin Ames). Wij moesten er voor zorgen dat de aula en de bijgebouwen er bij komen te staan gelijk als bij de oplevering in 1961. Hiervoor zijn de gevels volledig ‘stript’ middels hogedruk reinigen en is een nieuw verfsysteem aangebracht door middel van airless spuiten, rollen en wasten. De planning was hierbij de grootste uitdaging. Aula en bijgebouwen op de begraafplaats worden gebruikt bij een uitvaart en dat ging gewoon door. Empathie richting de nabestaanden, een schone omgeving, geen geluid en geen zichtbare bouw/werkactiviteiten zijn dan belangrijk. Ook van enkelglas naar HR++, waarbij de detaillering niet mag afwijken van het bestaande (immers rijksmonument), was een uitdaging.

Terug naar overzicht

Sponsoren


 

Nationale SchildersVakprijs

Met deze prijs willen wij  het kwaliteitsbewustzijn in de schilder-/onderhoudsbranche bevorderen. Daarnaast willen wij het kwaliteitsschilderwerk bij belangrijke derden verder promoten, zoals bij opdrachtgevers. Dit doen wij  door het belonen en prijzen van bijzonder schilder-/onderhoudswerk. De Nationale SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en wordt eens per jaar georganiseerd door Eisma Bouwmedia, uitgever van SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVak.nl.

 

Contact

Nationale SchildersVakprijs, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl zijn merken van Eisma Bouwmedia.

Eisma Bouwmedia
Informaticaweg 3
7007 CP Doetinchem
Tel. 088 294 49 00, e-mail schildersvakprijs@eisma.nl


De Nationale SchildersVakprijs is een activiteit van Eisma Bouwmedia. Auteursrecht voorbehouden. Op gebruik van deze website zijn de volgende regelingen van toepassing.

Disclaimer | Privacyverklaring | Leveringsvoorwaarden | Cookiebeleid