De Nationale SchildersVakprijs 2021

 

R.J. Cleveringsluizen, Lauwersoog

Voorselectie Nationale SchildersVakprijs 2021

Inzender:
Wits Dokkum BV, Dokkum

Categorie:
Onderhoudsschilderwerk

Projectomschrijving:
Op de grens van de provincies Fryslân en Groningen voerden wij grootonderhoud uit aan een van de drie bouwwerken van de R.J. Cleveringsluizen in Lauwersoog. Het bestaande coatingsysteem was versleten en liet op verschillende plekken los. Het sluisgebouw werd daarom eerst helemaal kaal gehaald. Voordat het schilderwerk kon beginnen, is uitgebreid onderzoek gedaan welk verfsysteem het meest geschikt is om het betonwerk, dat op een locatie staat waar zee- en weersinvloeden vrij spel hebben, te conserveren. Ingenieurs- en adviesbureau Antea Group nam daarom onder andere het zoutindringingseffect op het beton nader onder de loep. Uiteindelijk viel de keus op een twee componenten high build polyurethaancoatingsysteem. Het in de steigers zetten (Kleinstra Steigerbouw) was zeer complex. Stormen, schoonhouden van het oppervlaktewater en het blijven spuien van de sluis tijdens de werkzaamheden waren extra uitdagingen.

Terug naar overzicht

Sponsoren


 

Nationale SchildersVakprijs

Met deze prijs willen wij  het kwaliteitsbewustzijn in de schilder-/onderhoudsbranche bevorderen. Daarnaast willen wij het kwaliteitsschilderwerk bij belangrijke derden verder promoten, zoals bij opdrachtgevers. Dit doen wij  door het belonen en prijzen van bijzonder schilder-/onderhoudswerk. De Nationale SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en wordt eens per jaar georganiseerd door Eisma Bouwmedia, uitgever van SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVak.nl.

 

Contact

Nationale SchildersVakprijs, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl zijn merken van Eisma Bouwmedia.

Eisma Bouwmedia
Informaticaweg 3
7007 CP Doetinchem
Tel. 088 294 49 00, e-mail schildersvakprijs@eisma.nl


De Nationale SchildersVakprijs is een activiteit van Eisma Bouwmedia. Auteursrecht voorbehouden. Op gebruik van deze website zijn de volgende regelingen van toepassing.

Disclaimer | Privacyverklaring | Leveringsvoorwaarden | Cookiebeleid