De Nationale SchildersVakprijs 2021

 

Plafond foyer Stadsschouwburg, Groningen

Voorselectie Nationale SchildersVakprijs 2021

Inzender:
Schilder- en restauratiewerken Börchers, Valthermond

Categorie:
Decoratie- en restauratieschilderwerk

Projectomschrijving:
De oorspronkelijke opdracht was scheuren restaureren, maar het plafond in de grote foyer van de  Stadsschouwburg Groningen bleek in veel slechtere staat dan werd gedacht. Daarom werd een grotere ingreep overwogen. Nadat er kleurhistorisch onderzoek was gedaan, bleek al snel dat het een plafond oorspronkelijk heel rijk aan kleuren is geweest. Aan ons de taak het riet gedekte plafond, na restauratie, weer in de kleuren van de eerste periode (1883) te schilderen. Allereerst is een kleurverkenning gedaan; de kleuren waren bekend en gedocumenteerd. Daarna is een vaste steiger geplaatst en zijn de loszittende delen verwijderd. De velden zijn weer vastgezet en opnieuw opgezet door de stukadoor. De nieuwe delen hebben wij voorzien van een fixeer. Alle onderdelen zijn met de kwast of penseel geschilderd, de velden met een blokletter. Nadat  alles geschilderd is, hebben wij alle plafondlijsten en kroonlijsten geglaceerd met lijnolie en omber om het te verouderen en meer diepte te creëren. De velden zijn afgewerkt met sjabloonwerk. De grootste uitdaging was de tijdsdruk. Bijzonder was dat ondanks de vele partijen het project soepel verliep omdat allen heel betrokken en gepassioneerd met het project omgingen.

Terug naar overzicht

Sponsoren


 

Nationale SchildersVakprijs

Met deze prijs willen wij  het kwaliteitsbewustzijn in de schilder-/onderhoudsbranche bevorderen. Daarnaast willen wij het kwaliteitsschilderwerk bij belangrijke derden verder promoten, zoals bij opdrachtgevers. Dit doen wij  door het belonen en prijzen van bijzonder schilder-/onderhoudswerk. De Nationale SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en wordt eens per jaar georganiseerd door Eisma Bouwmedia, uitgever van SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVak.nl.

 

Contact

Nationale SchildersVakprijs, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl zijn merken van Eisma Bouwmedia.

Eisma Bouwmedia
Informaticaweg 3
7007 CP Doetinchem
Tel. 088 294 49 00, e-mail schildersvakprijs@eisma.nl


De Nationale SchildersVakprijs is een activiteit van Eisma Bouwmedia. Auteursrecht voorbehouden. Op gebruik van deze website zijn de volgende regelingen van toepassing.

Disclaimer | Privacyverklaring | Leveringsvoorwaarden | Cookiebeleid