De Nationale SchildersVakprijs 2021

 

Notariswoning, Maarheeze

Voorselectie Nationale SchildersVakprijs 2021

Inzender:
van der Kruis Vakschilders, Maarheeze

Categorie:
Onderhoudsschilderwerk

Projectomschrijving:
Deze notariswoning in Maarheeze dateert uit 2000. Het schilderwerk was de vorige keer minder kundig uitgevoerd (door een andere partij), waardoor het voor ons des temeer een uitdaging was om het volgens onze normen weer te laten ‘shinen’. Het pand was geschilderd in Ral 9001 en Ral 5004, wat natuurlijk een prima combinatie is, alleen vonden wij dat de woning wat meer ‘smoel’ verdiende. Wij hebben hier vier prachtige monumentale-kleuren geadviseerd uit de streekwaaier van Boonstoppel. Door een traditionele lak te gebruiken, krijgt het houtwerk echt die vette spekachtige uitstraling waar wij ‘vaksjaken’ behoorlijk wild van worden. We hebben deze complete woning met de kwast geschilderd, niet alleen om een prachtige glans te behalen, maar ook om het houtwerk van deze redelijk nieuwe woning een authentieke klassieke uitstraling te geven. De uitgangspositie was een 2,5 schilderbeurt. Al snel kwamen we er achter dat de conditie van het schilderwerk slechter was dan we vooraf dachten. De vorige schilder had op veel plaatsen over de houtrot heen geplamuurd waardoor vooral de gevelluiken door en door rot waren. Na inspectie en een indicatie van de kosten werd besloten de luiken vakkundig te repareren met een 2K-reparatiepasta. We zijn het hele jaar bezig om alles te finetunen om een topresultaat te behalen. Dit jaar kwamen we er achter dat we een nog extremere glans kunnen creëren door gebruik te maken van verschillende excentrisch roterende schuurmachines; 1 met een 5 mm uitslag voor het grovere werk tot P240 en daarna krijgen we de ondergrond nog mooier gepolijst als we verder gaan schuren met 1 van 2,5 mm uitslag.

Terug naar overzicht

Sponsoren


 

Nationale SchildersVakprijs

Met deze prijs willen wij  het kwaliteitsbewustzijn in de schilder-/onderhoudsbranche bevorderen. Daarnaast willen wij het kwaliteitsschilderwerk bij belangrijke derden verder promoten, zoals bij opdrachtgevers. Dit doen wij  door het belonen en prijzen van bijzonder schilder-/onderhoudswerk. De Nationale SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en wordt eens per jaar georganiseerd door Eisma Bouwmedia, uitgever van SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVak.nl.

 

Contact

Nationale SchildersVakprijs, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl zijn merken van Eisma Bouwmedia.

Eisma Bouwmedia
Informaticaweg 3
7007 CP Doetinchem
Tel. 088 294 49 00, e-mail schildersvakprijs@eisma.nl


De Nationale SchildersVakprijs is een activiteit van Eisma Bouwmedia. Auteursrecht voorbehouden. Op gebruik van deze website zijn de volgende regelingen van toepassing.

Disclaimer | Privacyverklaring | Leveringsvoorwaarden | Cookiebeleid