De Nationale SchildersVakprijs 2021

 

Nieuwbouwwoningen Westwaard, Kaatsheuvel

Voorselectie Nationale SchildersVakprijs 2021

Inzender:
Schildersbedrijf F.J. de Bresser, Haaren

Categorie:
Nieuwbouw- en renovatieschilderwerk

Projectomschrijving:
Westwaard is een nieuwbouwwijk met 25 tussenwoningen die hoog scoren op het gebied van duurzaamheid. Er is geen gas en de woningen zijn energieneutraal – nul op de meter – gebouwd. Door het plaatsen van zonnepanelen, een warmtepomp en het gebruik van Strotec wanden voor extra isolatie zijn deze woningen een mooie stap in de energietransitie. Onze opdracht luidde het schilderen van alle deuren, kozijnen, trappen en wanden binnen en de buitenzijde van de woningen. De woningen zij niet alleen energieneutraal, maar ook circulair. Een groot deel van de gebruikte materialen bestaat uit biobased, natuurlijke bouwmaterialen. Voor dit project hebben wij alleen gewerkt met verven die het Dubokeur bezitten. Dat wil zeggen dat is aangetoond dat het één van de meest milieuvriendelijke alternatieven (getoetst met LCA-methode) binnen een toepassing is. De woningen zijn traditioneel geschilderd met roller en kwast. Voor ons was de grootste uitdaging het schilderen van de Strotec wanden. Deze wanden bestaan voor 6% uit hout en 93% uit stro en zijn afgewerkt met leem. Deze leemlaag had niet de gewenste kleur, daarom de vroeg de aannemer om de wanden in een frisse kleur te schilderen. Samen met de verffabrikant hebben we gekeken welke muurverf het best past bij stro dat een dampopen structuur heeft en de luchtvochtigheid in een gebouw reguleert. Deze eigenschappen mochten niet verloren gaan door de verf.

Terug naar overzicht

Sponsoren


 

Nationale SchildersVakprijs

Met deze prijs willen wij  het kwaliteitsbewustzijn in de schilder-/onderhoudsbranche bevorderen. Daarnaast willen wij het kwaliteitsschilderwerk bij belangrijke derden verder promoten, zoals bij opdrachtgevers. Dit doen wij  door het belonen en prijzen van bijzonder schilder-/onderhoudswerk. De Nationale SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en wordt eens per jaar georganiseerd door Eisma Bouwmedia, uitgever van SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVak.nl.

 

Contact

Nationale SchildersVakprijs, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl zijn merken van Eisma Bouwmedia.

Eisma Bouwmedia
Informaticaweg 3
7007 CP Doetinchem
Tel. 088 294 49 00, e-mail schildersvakprijs@eisma.nl


De Nationale SchildersVakprijs is een activiteit van Eisma Bouwmedia. Auteursrecht voorbehouden. Op gebruik van deze website zijn de volgende regelingen van toepassing.

Disclaimer | Privacyverklaring | Leveringsvoorwaarden | Cookiebeleid