De Nationale SchildersVakprijs 2021

 

Muurschildering Aelbert Cuyp, Dordrecht

Voorselectie Nationale SchildersVakprijs 2021

Inzender:
T. Nijhoff Schilders, Dordrecht

Categorie:
Decoratie- en restauratieschilderwerk

Projectomschrijving:
In juni 2021 opende in Dordrecht B&B de Cleijne Nagtegael, gesitueerd op de geboortegrond van de bekende 17de-eeuwse Dordtse schilder Aelbert Cuyp. Dit was voor de eigenaresse aanleiding om dit het thema van haar B&B te maken. Het betreft een wand in de gezamenlijke ruimte van de B&B waarop een lijst (4 bij 2 m) was geplaatst welke in de werkzaamheden moest worden meegenomen om het geheel op een echt kunstwerk te laten lijken. Op deze wand moest het schilderij van Aelbert Cuyp ‘Gezicht op Dordrecht gezien vanuit het noorden’ komen. Dit schilderij noemt men ook wel een panorama en is in het echt vrij groot van formaat. Het schilderij is op de wand ingekort en gespiegeld geplaatst, ten behoeve van ruimte waarin deze zichtbaar is. Daarnaast kent de schildering een toevoeging van een nachtegaal, een verwijzing naar de naam van de B&B en het geboortehuis van Aelbert Cuyp. Daarnaast waren de hoge omgevingstemperaturen erg lastig, omdat dit de droging versnelde. De lijst is voorzien van een houtimitatie en een gouden bies. De schildering is door twee specialist schilders (Inge Modderkolk en Jorina Zondervan) van T. Nijhoff Schilders in een tijdsbestek van drie weken gerealiseerd. De grootste uitdaging betrof het combineren van de twee schildershandschriften tot één geheel.

Terug naar overzicht

Sponsoren


 

Nationale SchildersVakprijs

Met deze prijs willen wij  het kwaliteitsbewustzijn in de schilder-/onderhoudsbranche bevorderen. Daarnaast willen wij het kwaliteitsschilderwerk bij belangrijke derden verder promoten, zoals bij opdrachtgevers. Dit doen wij  door het belonen en prijzen van bijzonder schilder-/onderhoudswerk. De Nationale SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en wordt eens per jaar georganiseerd door Eisma Bouwmedia, uitgever van SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVak.nl.

 

Contact

Nationale SchildersVakprijs, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl zijn merken van Eisma Bouwmedia.

Eisma Bouwmedia
Informaticaweg 3
7007 CP Doetinchem
Tel. 088 294 49 00, e-mail schildersvakprijs@eisma.nl


De Nationale SchildersVakprijs is een activiteit van Eisma Bouwmedia. Auteursrecht voorbehouden. Op gebruik van deze website zijn de volgende regelingen van toepassing.

Disclaimer | Privacyverklaring | Leveringsvoorwaarden | Cookiebeleid