De Nationale SchildersVakprijs 2021

 

Kapel Mariëngaarde, Warmond

Voorselectie Nationale SchildersVakprijs 2021

Inzender:
Van Kesteren Schilders, Voorhout

Categorie:
Decoratie- en restauratieschilderwerk

Projectomschrijving:
De Mariëngaarde kapel is een monumentale kerk die is omgebouwd tot een gemeenschappelijke ruimte voor de bewoners van het naastgelegen appartementencomplex wat vroeger een zorginstelling was. Bij de restauratie waren verder betrokken: Horsman voor de bouwkundige werkzaamheden, Vink voor de installatiewerkzaamheden, BT Tapijt voor de vloerafwerkingen en derden voor het interieur. Aan ons de taak om het stucwerk te herstellen, het spuiten van de ornamenten en de hoge plafonds, het sausen van wanden en diverse overige schilderwerkzaamheden zoals het lakken van deuren, kozijnen en lambrisering. Daarbij moesten de kleuren in originele staat worden teruggebracht. De kerk stond al een tijdje leeg en was flink vervuild. Het loszittende stucwerk hebben we afgestoken en daarna aangeheeld. De vormgeving van de kozijnen is gerepareerd en gestukt naar de originele staat en de daarbij behorende originele details. Loszittende verf moest van de wanden en plafonds worden verwijderd en opnieuw gesausd om deze vervolgens te behandelen met een ademende muurverf in de originele kleur. Het plafond is gespoten in een egale kleur met gouden metallicverf. De lambrisering, deuren en kozijnen zijn opnieuw gelakt.

Terug naar overzicht

Sponsoren


 

Nationale SchildersVakprijs

Met deze prijs willen wij  het kwaliteitsbewustzijn in de schilder-/onderhoudsbranche bevorderen. Daarnaast willen wij het kwaliteitsschilderwerk bij belangrijke derden verder promoten, zoals bij opdrachtgevers. Dit doen wij  door het belonen en prijzen van bijzonder schilder-/onderhoudswerk. De Nationale SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en wordt eens per jaar georganiseerd door Eisma Bouwmedia, uitgever van SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVak.nl.

 

Contact

Nationale SchildersVakprijs, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl zijn merken van Eisma Bouwmedia.

Eisma Bouwmedia
Informaticaweg 3
7007 CP Doetinchem
Tel. 088 294 49 00, e-mail schildersvakprijs@eisma.nl


De Nationale SchildersVakprijs is een activiteit van Eisma Bouwmedia. Auteursrecht voorbehouden. Op gebruik van deze website zijn de volgende regelingen van toepassing.

Disclaimer | Privacyverklaring | Leveringsvoorwaarden | Cookiebeleid