De Nationale SchildersVakprijs 2021

 

Het Vereenigingsgebouw Stork, Hengelo

Voorselectie Nationale SchildersVakprijs 2021

Inzender:
Schildersbedrijf Witteveen, Nunspeet

Categorie:
Onderhoudsschilderwerk

Projectomschrijving:
Het Vereenigingsgebouw Stork van de architect C.B. Posthumus Meyjes sr. werd in 1893 ter gelegenheid van het zilveren jubileum van de Hengelose machinefabriek Stork aangeboden aan de arbeiders. Het gebouw bood onderdak aan onder meer een tekenschool, eetzaal, kookschool, bewaarschool, bibliotheek, café met biljart en vergaderruimtes. Na een periode van leegstand is Infestos de herontwikkeling gestart met als doel van het Vereenigingsgebouw weer een multifunctioneel centrum te maken met een brasserie, vergaderfaciliteiten en hotelfunctie. De wens van de opdrachtgever was duurzaam en kwalitatief schilderwerk van hoog niveau. Daar het pand meer dan 15 jaar had leeggestaan, was de staat van het schilderwerk gedegradeerd en was er veel houtrot. Het doel was om zoveel mogelijk het bestaande hout te behouden. Door middel van frees- en reparatiewerk hebben we hier grotendeels aan kunnen voldoen. Hierdoor blijft de uitstraling van het meer dan 125 haar oude pand bestaan. Alle verflagen zijn verwijderd. Tevens hebben wij alle bestaande beglazing gedemonteerd, sponningen aangepast en monumentaal isolerend beglazing teruggeplaatst. Daarna hebben wij het geheel voorzien van een nieuw verfsysteem, alles aangebracht met de kwast. Naast het bestaande schilderwerk zijn er nieuwe houten elementen (oregon pine) toegevoegd zoals ornamenten, hekwerken en diverse andere betimmeringen die door ons zijn afgewerkt zijn.

Terug naar overzicht

Sponsoren


 

Nationale SchildersVakprijs

Met deze prijs willen wij  het kwaliteitsbewustzijn in de schilder-/onderhoudsbranche bevorderen. Daarnaast willen wij het kwaliteitsschilderwerk bij belangrijke derden verder promoten, zoals bij opdrachtgevers. Dit doen wij  door het belonen en prijzen van bijzonder schilder-/onderhoudswerk. De Nationale SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en wordt eens per jaar georganiseerd door Eisma Bouwmedia, uitgever van SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVak.nl.

 

Contact

Nationale SchildersVakprijs, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl zijn merken van Eisma Bouwmedia.

Eisma Bouwmedia
Informaticaweg 3
7007 CP Doetinchem
Tel. 088 294 49 00, e-mail schildersvakprijs@eisma.nl


De Nationale SchildersVakprijs is een activiteit van Eisma Bouwmedia. Auteursrecht voorbehouden. Op gebruik van deze website zijn de volgende regelingen van toepassing.

Disclaimer | Privacyverklaring | Leveringsvoorwaarden | Cookiebeleid