De Nationale SchildersVakprijs 2021

 

Herenhuis, Schiedam

Voorselectie Nationale SchildersVakprijs 2021

Inzender:
House of Bendhor-Le Fay, Den Haag

Categorie:
Decoratie- en restauratieschilderwerk

Projectomschrijving:
In Schiedam staat een monumentaal Patriciërshuis, gebouwd in 1803-1804 naar een ontwerp van de Italiaan C.J.P. Giudici. Burgy Bouwbedrijf restaureerde het pand, plaatselijk bekend als het ‘Huis met het Bordes’, en bracht het rijksmonument terug in de oorspronkelijke staat. Ook de zeer rijke versieringen zijn hersteld en/of teruggebracht. Zoals de marmeren gang met betimmering, gesneden trapleuning, kamers met stucplafonds, marmeren schouwen, gesneden deuren en friezen met stucwerk, alles in zeer verfijnde Lodewijk XVI trant. Mijn taak was imitatieschilderwerk (herstellen en nieuw aanbrengen van hout- en steenimitaties) en verguldwerk uitvoeren en beletteringen aanbrengen. Klassiek schilderwerk met papaverolie, lijnolie en mixion.

Terug naar overzicht

Sponsoren


 

Nationale SchildersVakprijs

Met deze prijs willen wij  het kwaliteitsbewustzijn in de schilder-/onderhoudsbranche bevorderen. Daarnaast willen wij het kwaliteitsschilderwerk bij belangrijke derden verder promoten, zoals bij opdrachtgevers. Dit doen wij  door het belonen en prijzen van bijzonder schilder-/onderhoudswerk. De Nationale SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en wordt eens per jaar georganiseerd door Eisma Bouwmedia, uitgever van SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVak.nl.

 

Contact

Nationale SchildersVakprijs, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl zijn merken van Eisma Bouwmedia.

Eisma Bouwmedia
Informaticaweg 3
7007 CP Doetinchem
Tel. 088 294 49 00, e-mail schildersvakprijs@eisma.nl


De Nationale SchildersVakprijs is een activiteit van Eisma Bouwmedia. Auteursrecht voorbehouden. Op gebruik van deze website zijn de volgende regelingen van toepassing.

Disclaimer | Privacyverklaring | Leveringsvoorwaarden | Cookiebeleid