Zeiljacht Sanna, Yerseke • SchildersVAK.nl

 

De Nationale SchildersVakprijs 2021

 

Zeiljacht Sanna, Yerseke

Voorselectie Nationale SchildersVakprijs 2020

Inzender:
Kwast & Co, Yerseke

Categorie:
Onderhoudsschilderwerk

Projectomschrijving:
Sanna is een 17 meter lang aluminium zeiljacht dat ongeveer 10 jaar lang geen schilder had gezien. Op zowel de opbouw als de romp zat veel corrosie. De nieuwe eigenaar liet groot onderhoud plegen en wij werden als onderaannemer ingeschakeld voor het schilderwerk. Dit betekende rondom het schip corrosieplekken bewerken: open schuren, primeren, plamuren, primeren en drie keer lakken. Tevens het kitten van teakdek. Met aluminium is het zaak om goed grof te schuren i.v.m. hechting. We begonnen met p36 om echt een groef te krijgen. Dezelfde dag, het liefst zo snel mogelijk, primer aanbrengen omdat de corrosie snel terugkomt. Dan is het zaak om weer lagen aan te brengen, totaal 8 in dit systeem. Drie lagen epoxy primer, daarna de ergste topjes eraf schuren en vervolgens weer in de vorm plamuren. Op dit jacht zijn er geen rechte vlakken, dus plamuren gaat hier met een flexibele plamuurplank. Vervolgens weer schuren, ook dit gaat in de eerste instantie met een flexibele schuurplank daarna waar het kan met de machine. Als de plamuur is uitgehard, komt er weer een laag epoxy primer op, deze wordt weer geschuurd en dan volgt er een laag polyurethaan primer. Weer licht schuren om vervolgens 2 lagen lak aanbrengen. De laatste gang schuren gaat met P500. Tussen de lagen altijd ontvetten en voor het lakken gaat er ook nog een kleefdoek langs. Na het schuren met P500 brachten we de laatste laklaag aan. Alle gebruikte producten zijn 2K; dit betekent dat je in de laatste lagen secuur en snel moet werken. Na een halve meter rollen, kun je eigenlijk al niet meer terug om te corrigeren. Dit is weer eens wat anders dan een woning schilderen. Ik ontmoet jonge schilders die op zoek zijn naar specialismen en perfect werk willen leveren. Als jachtschilder krijg je die kans.

Terug naar overzicht

Sponsoren


 

Nationale SchildersVakprijs

Met deze prijs willen wij  het kwaliteitsbewustzijn in de schilder-/onderhoudsbranche bevorderen. Daarnaast willen wij het kwaliteitsschilderwerk bij belangrijke derden verder promoten, zoals bij opdrachtgevers. Dit doen wij  door het belonen en prijzen van bijzonder schilder-/onderhoudswerk. De Nationale SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en wordt eens per jaar georganiseerd door Eisma Bouwmedia, uitgever van SchildersVakkrant, Eisma‚Äôs Schildersblad en SchildersVak.nl.

 

Contact

Nationale SchildersVakprijs, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl zijn merken van Eisma Bouwmedia.

Eisma Bouwmedia
Informaticaweg 3
7007 CP Doetinchem
Tel. 088 294 49 00, e-mail schildersvakprijs@eisma.nl


De Nationale SchildersVakprijs is een activiteit van Eisma Bouwmedia. Auteursrecht voorbehouden. Op gebruik van deze website zijn de volgende regelingen van toepassing.

Disclaimer | Privacyverklaring | Leveringsvoorwaarden | Cookiebeleid