Woonkamer, Hippolytushoef • SchildersVAK.nl

 

De Nationale SchildersVakprijs 2021

 

Woonkamer, Hippolytushoef

Voorselectie Nationale SchildersVakprijs 2020

Inzender:
Westerbeke Spuitwerken, Hippolytushoef

Categorie:
Nieuwbouw- en renovatieschilderwerk

Projectomschrijving:
In Hippolytushoef mochten wij in een woning een woonkamer met vide geheel wit schilderen. De woonkamer heeft een 5 meter hoog punt. Het bijzondere is dat de ruimte vrijwel geheel uit vurenhout bestaat. Een oppervlak van circa 100 tot 110 vierkante meter vurenhout, die moest worden behandeld zonder het landelijke karakter van het hout te verliezen. De klant wilde in eerste instantie zelf het vurenhout schilderen, maar toen hij met mij in contact kwam adviseerde ik hem de woonkamer geheel te laten spuiten met een basisverf en een systeemcoat; dit zou het project bespoedigen en een mooier eindresultaat geven. Ook zou dit voor ons een leuke uitdaging zijn, aangezien het de eerste keer is dat zo’n project met houtwerk op ons pad kwam. Normaliter richten wij ons op gestucte ondergronden, dus geen vurenhout en dan al helemaal niet van deze omvang.
De vloeren hebben we afgedekt met vilt; plinten, ramen en kozijnen zijn afplakt met maskeerpapier en folie. We hebben eerst een vrij dunne basislaag gespoten. Dit i.v.m. een isolerende werking en de droging ervan. Na 24 uur is de basislaag voor de tweede keer (nu dekkend) gespoten. Na weer 24 uur is de eindlaag gespoten in één handeling met een overlapping van 30 procent. Alle onderdelen in de kamer zijn uitgepakt toen de verf nog nat was, zodat het daarna strak kon drogen. Om de landelijke uitstraling voor de klant te behouden, moesten wij er op letten dat de scheuren en kieren in het hout zichtbaar en behouden bleven. Dit was een mooie uitdaging, maar is gelukt. Het resultaat is volgens iedereen zo’n succes, dat dit werk ons hierna meer van dergelijke projecten heeft opgeleverd.

Terug naar overzicht

Sponsoren


 

Nationale SchildersVakprijs

Met deze prijs willen wij  het kwaliteitsbewustzijn in de schilder-/onderhoudsbranche bevorderen. Daarnaast willen wij het kwaliteitsschilderwerk bij belangrijke derden verder promoten, zoals bij opdrachtgevers. Dit doen wij  door het belonen en prijzen van bijzonder schilder-/onderhoudswerk. De Nationale SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en wordt eens per jaar georganiseerd door Eisma Bouwmedia, uitgever van SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVak.nl.

 

Contact

Nationale SchildersVakprijs, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl zijn merken van Eisma Bouwmedia.

Eisma Bouwmedia
Informaticaweg 3
7007 CP Doetinchem
Tel. 088 294 49 00, e-mail schildersvakprijs@eisma.nl


De Nationale SchildersVakprijs is een activiteit van Eisma Bouwmedia. Auteursrecht voorbehouden. Op gebruik van deze website zijn de volgende regelingen van toepassing.

Disclaimer | Privacyverklaring | Leveringsvoorwaarden | Cookiebeleid