Wijnbar Ruby Rose, Utrecht • SchildersVAK.nl

 

De Nationale SchildersVakprijs 2021

 

Wijnbar Ruby Rose, Utrecht

Voorselectie Nationale SchildersVakprijs 2020

Inzender:
Dofine, Winschoten

Categorie:
Decoratie- en restauratieschilderwerk

Projectomschrijving:
Het mooie jugendstil-pand aan de Korte Jansstraat 26 in Utrecht kennen velen als Zussen. Inmiddels is het grand café compleet gestript en omgetoverd in de hippe wijnbar Ruby Rose. Het oude pand, oorspronkelijk gebouwd voor een bloemenwinkel, is opgetrokken in de art nouveau stijl en dit thema moest overal in terug komen, maar wel in de stijl van nu. Het moet een soort ‘mural’ worden waarin het plafond en de wanden één geheel worden en die over de sierlijsten/ornamenten heen gezet wordt. De key-woorden die gegeven werden: gelaagdheid, moderne basis, sprookjestuin. Overal zie je nu bloemen, planten en groen. Ook in de prints op de tafels en in de stoelen komen de bloemen terug. Hiermee wordt gerefereerd aan de oorspronkelijke functie van het pand: een bloemenwinkel. Dit project is van begin tot eind door Dofine gerealiseerd, daarmee bedoelen we van ontwerp tot applicatie. Schippersrijk Harderwijk creëerde de sierlijsten en ornamenten. Naast Bowiq akoestisch pleisterwerk, kalk silicaat lazuur, kalkpleisters, graffiti/spuitwerk afgewerkt met sealer, hebben we ook al het behang- en schilderwerk uitgevoerd. De gelaagdheid die in het ontwerp zit, heeft onze Dofine-airbrusher perfect uitgevoerd. Door een goede samenwerking in het team hebben we een waar kunstwerk neergezet.

Terug naar overzicht

Sponsoren


 

Nationale SchildersVakprijs

Met deze prijs willen wij  het kwaliteitsbewustzijn in de schilder-/onderhoudsbranche bevorderen. Daarnaast willen wij het kwaliteitsschilderwerk bij belangrijke derden verder promoten, zoals bij opdrachtgevers. Dit doen wij  door het belonen en prijzen van bijzonder schilder-/onderhoudswerk. De Nationale SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en wordt eens per jaar georganiseerd door Eisma Bouwmedia, uitgever van SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVak.nl.

 

Contact

Nationale SchildersVakprijs, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl zijn merken van Eisma Bouwmedia.

Eisma Bouwmedia
Informaticaweg 3
7007 CP Doetinchem
Tel. 088 294 49 00, e-mail schildersvakprijs@eisma.nl


De Nationale SchildersVakprijs is een activiteit van Eisma Bouwmedia. Auteursrecht voorbehouden. Op gebruik van deze website zijn de volgende regelingen van toepassing.

Disclaimer | Privacyverklaring | Leveringsvoorwaarden | Cookiebeleid