Voormalige pastorie, Reeuwijk • SchildersVAK.nl

 

De Nationale SchildersVakprijs 2020

 

Voormalige pastorie, Reeuwijk

Voorselectie Nationale SchildersVakprijs 2020

Inzender:
IWG schilderwerken, Rotterdam

Categorie:
Onderhoudsschilderwerk

Projectomschrijving:
Het is een monumentaal pand achter de kerk in Sluipwijk aan de Reeuwijkse Plassen. Van oorsprong een pastorie, nu is het gebouw particulier bewoond. De woning is gebouwd in 1884 met de architect A. Korevaar. De opdracht luidde deze voormalige pastoriewoning herstellen in haar oude glorie. Daarvoor moesten we zowel het binnen- als buitenschilderwerk uitvoeren en zwaar achterstallig onderhoud herstellen. Zo waren beneden alle onderdorpels rot (hebben we vervangen) en het schilderwerk zelf in zeer slechte staat. Een echte uitdaging voor een vakman. Ik ben er eind juni gestart en twee maanden bezig geweest, uiteraard door weersomstandigheden in deze periode soms niet kunnen werken. Het is aangenomen als schilderwerk, maar ik heb zelf ook de kleuren bepaald in kader van het monument en het timmerwerk gedaan. Al het houtwerk is kaal gehaald, veel freeswerk en verbindingen dichten en laagdikte opgebouwd doormiddel van een vijflaags systeem. Het steenwerk is zo strak mogelijk gemaakt door veel reparaties uit te voeren en daarna vier keer gesausd.  Dit werk laat ouderwets schilderwerk zien waar passie uit spreekt, zoals lakplamuren, waterproof slijpen et cetera.

Terug naar overzicht

Sponsoren


 

Nationale SchildersVakprijs

Met deze prijs willen wij  het kwaliteitsbewustzijn in de schilder-/onderhoudsbranche bevorderen. Daarnaast willen wij het kwaliteitsschilderwerk bij belangrijke derden verder promoten, zoals bij opdrachtgevers. Dit doen wij  door het belonen en prijzen van bijzonder schilder-/onderhoudswerk. De Nationale SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en wordt eens per jaar georganiseerd door Eisma Bouwmedia, uitgever van SchildersVakkrant, Eisma‚Äôs Schildersblad en SchildersVak.nl.

 

Contact

Nationale SchildersVakprijs, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl zijn merken van Eisma Bouwmedia.

Eisma Bouwmedia
Informaticaweg 3
7007 CP Doetinchem
Tel. 088 294 49 00, e-mail schildersvakprijs@eisma.nl


De Nationale SchildersVakprijs is een activiteit van Eisma Bouwmedia. Auteursrecht voorbehouden. Op gebruik van deze website zijn de volgende regelingen van toepassing.

Disclaimer | Privacyverklaring | Leveringsvoorwaarden | Cookiebeleid