Schrijverszaal in De Nachtegaal, Schijndel • SchildersVAK.nl

 

De Nationale SchildersVakprijs 2021

 

Schrijverszaal in De Nachtegaal, Schijndel

Voorselectie Nationale SchildersVakprijs 2020

Inzender:
Roland Mutsaars Decorations, Schijndel

Categorie:
Decoratie- en restauratieschilderwerk

Projectomschrijving:
De vraag van de opdrachtgever was om de meer dan 20 jaar oude, zeer gedateerde feestzaal een make-over te geven. Binnen een beperkt budget zou de meer dan 200 vierkante meter grote zaal een totale metamorfose moeten ondergaan en tevens multifunctioneel inzetbaar moeten zijn voor elke gelegenheid. Ook kwamen we enkele niet aan te passen elementen tegen (waaronder bijvoorbeeld de bestaande tegelvloer). Het was een grote uitdaging om deze elementen passend in het nieuwe concept te krijgen. Het volledige ontwerp is door ons bedacht en gerealiseerd (o.a. moodboard, schetsen en maattekeningen voor onze onderaannemers). Door het gebruik van vele verschillende imitatietechnieken (die allemaal door mijzelf zijn uitgevoerd) en oog voor vormgeving en styling is het een prachtige nieuwe zaal geworden.
De bar is aangepast en voorzien van zwarte marmerimitatie Nero Marquina, de wanden zijn in oud stucwerk gestukt en geschilderd. De 3D oude-baksteen-imitatie en natuursteenimitatie op de wanden zijn eveneens door mij gerealiseerd. Hierbij maak ik een structuur in de natte stuclaag en na droging wordt deze in de juiste kleur ingepoetst. Op de geluidsdichte verplaatsbare wand is aan beide zijden een schildering aangebracht. Welke ook aan twee zijde qua sfeer moest kloppen, al naar gelang de grote van de zaal. Een zijde is in houtimitatie eiken geschilderd, alsof het barndeuren zijn, en aan de andere zijde hebben we een wandschildering gemaakt alsof het een glazen pui is. Er is ook blauwstaal imitatie toegepast, de radiator omtimmeringen zijn opgewaardeerd tot dressoirkasten en de tegelvloer is gedeeltelijk geschilderd. Het volledige plafond is na renovatie gespoten. En alle deuren, kozijnen en de paneelwanden zijn op een authentieke wijze geschilderd. En zeker niet op de laatste plaats hebben we boven de dansvloer een elementen ontworpen van 5 m doorsnede welke we diepte hebben gegeven d.m.v. de nieuwste technieken m.b.t. ledverlichting. Verder is de totale inrichting en styling, lampen, aankleding, meubels en stoffering eveneens door ons gedaan. Een totaal project uitgevoerd door ons: ‘de schilder’ als hoofdaannemer en vormgever.

Terug naar overzicht

Sponsoren


 

Nationale SchildersVakprijs

Met deze prijs willen wij  het kwaliteitsbewustzijn in de schilder-/onderhoudsbranche bevorderen. Daarnaast willen wij het kwaliteitsschilderwerk bij belangrijke derden verder promoten, zoals bij opdrachtgevers. Dit doen wij  door het belonen en prijzen van bijzonder schilder-/onderhoudswerk. De Nationale SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en wordt eens per jaar georganiseerd door Eisma Bouwmedia, uitgever van SchildersVakkrant, Eisma‚Äôs Schildersblad en SchildersVak.nl.

 

Contact

Nationale SchildersVakprijs, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl zijn merken van Eisma Bouwmedia.

Eisma Bouwmedia
Informaticaweg 3
7007 CP Doetinchem
Tel. 088 294 49 00, e-mail schildersvakprijs@eisma.nl


De Nationale SchildersVakprijs is een activiteit van Eisma Bouwmedia. Auteursrecht voorbehouden. Op gebruik van deze website zijn de volgende regelingen van toepassing.

Disclaimer | Privacyverklaring | Leveringsvoorwaarden | Cookiebeleid