Restaurant ’t Zusje, Weert • SchildersVAK.nl

 

De Nationale SchildersVakprijs 2021

 

Restaurant ’t Zusje, Weert

Voorselectie Nationale SchildersVakprijs 2020

Inzender:
F.R.E.D. Fred Restyling en Decor, Uden

Categorie:
Decoratie- en restauratieschilderwerk

Projectomschrijving:
Het pand is een stadsvilla uit 1876. De rijk uitgevoerde villa heeft nadien vele eigenaren gekend waaronder een advocatenkantoor en dokterspraktijk. Met name door deze laatste bewoner is de grandeur van weleer verloren gegaan. Het pand heeft een architectuur- en cultuur historische waarde. De opdracht luidde het huidige interieur restylen (verbouwen) zodat het de uitstraling krijgt (barok) wat kenmerkend is voor het interieurconcept voor de franchiseformule ’t Zusje. Voordat ik aan het werk ben gegaan, heb ik samen met de opdrachtgever gekeken hoe we zoveel mogelijk originele kenmerkende interieurelementen konden behouden. Daarna is een plan tot stand gekomen waarin gekeken is naar de esthetische aspecten en routing in het pand. Als decorateur ben ik verantwoordelijk voor de gehele uitstraling van het interieur. Het begint met de keuze van de kleurtoepassing en de decoratieve schildertechnieken wat uiteindelijk bepaald welke styling op de wanden komt. Gebruikte technieken: airless spuitwerk, stuccen en inwastechnieken t.b.v. decoratief stucwerk en patineerwerk (barren). Het leveren en monteren van de verlichting, schilderijen, klokken, spiegels en ontelbaar veel snuisterijen onderstreept de barokstijl en levert een belangrijke bijdrage aan de totale interieurbeleving. Andere betrokken bedrijven: DB timmerwerken (interieur betimmering), G. vd Graaf Interieurbouw (meubelmaker) en VD elektro.

Terug naar overzicht

Sponsoren


 

Nationale SchildersVakprijs

Met deze prijs willen wij  het kwaliteitsbewustzijn in de schilder-/onderhoudsbranche bevorderen. Daarnaast willen wij het kwaliteitsschilderwerk bij belangrijke derden verder promoten, zoals bij opdrachtgevers. Dit doen wij  door het belonen en prijzen van bijzonder schilder-/onderhoudswerk. De Nationale SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en wordt eens per jaar georganiseerd door Eisma Bouwmedia, uitgever van SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVak.nl.

 

Contact

Nationale SchildersVakprijs, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl zijn merken van Eisma Bouwmedia.

Eisma Bouwmedia
Informaticaweg 3
7007 CP Doetinchem
Tel. 088 294 49 00, e-mail schildersvakprijs@eisma.nl


De Nationale SchildersVakprijs is een activiteit van Eisma Bouwmedia. Auteursrecht voorbehouden. Op gebruik van deze website zijn de volgende regelingen van toepassing.

Disclaimer | Privacyverklaring | Leveringsvoorwaarden | Cookiebeleid