Renovatie woonhuis, Oldeberkoop • SchildersVAK.nl

 

De Nationale SchildersVakprijs 2021

 

Renovatie woonhuis, Oldeberkoop

Voorselectie Nationale SchildersVakprijs 2020

Inzender:
Meesterschilders Friesland, Leeuwarden

Categorie:
Nieuwbouw- en renovatieschilderwerk

Projectomschrijving:
Het betreft binnen- en buitenschilderwerk aan een particuliere woning in Oldeberkoop. Deze woning is een deel oudbouw (monumentaal) en bestaat voor een groot deel uit een nieuwe aanbouw. De bouwbegeleiding was in handen van Zethoven Bouwplan Groep. Het oorspronkelijke pand is een oude pastorie van de Nederlands Hervormde Kerk met diverse gevelstenen in de gevel; andere kenmerken zijn een geblokte kroonlijst, omlijste ingang en twee hoekschoorstenen. Het pand dateert uit 1838.
De aanbouw is geïnspireerd op het oude huis, maar met moderne details ontworpen en gebouwd. De kleurstellingen buiten sluiten aan bij de oorspronkelijke formele uitstraling, binnen is per ruimte een moodboard gemaakt, waar de kleuren van de te schilderen objecten en het behang minutieus op elkaar zijn afgestemd. In maart 2020 zijn we met de werkzaamheden gestart met twee schilders ‘van de oude stempel’ en de totale doorloop van het project was vijf maanden. Het werk omvat ook de op het erf staande paardenstallen en de overige bebouwing. Zowel binnen als buiten lagen de eisen erg hoog; zelfs de binnenkanten van de oude authentieke kasten zijn minutieus geschilderd en zijn er diverse wanden beplakt met behang van Vescom. Aan de basis lag dan ook geen offerte, maar een overeengekomen regieprijs. Het is een schitterende woning geworden op een prachtige locatie met een rijke historie. Het is bijzonder dat we voor een particuliere opdrachtgever nog ‘ouderwets’ vakwerk mochten leveren met hedendaagse producten. Uniek vertrouwen van de opdrachtgever in ons bedrijf en helemaal in de schilders (Elzerd Zijlstra en Wijtze de Jager) die het werk uitgevoerd hebben.

Terug naar overzicht

Sponsoren


 

Nationale SchildersVakprijs

Met deze prijs willen wij  het kwaliteitsbewustzijn in de schilder-/onderhoudsbranche bevorderen. Daarnaast willen wij het kwaliteitsschilderwerk bij belangrijke derden verder promoten, zoals bij opdrachtgevers. Dit doen wij  door het belonen en prijzen van bijzonder schilder-/onderhoudswerk. De Nationale SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en wordt eens per jaar georganiseerd door Eisma Bouwmedia, uitgever van SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVak.nl.

 

Contact

Nationale SchildersVakprijs, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl zijn merken van Eisma Bouwmedia.

Eisma Bouwmedia
Informaticaweg 3
7007 CP Doetinchem
Tel. 088 294 49 00, e-mail schildersvakprijs@eisma.nl


De Nationale SchildersVakprijs is een activiteit van Eisma Bouwmedia. Auteursrecht voorbehouden. Op gebruik van deze website zijn de volgende regelingen van toepassing.

Disclaimer | Privacyverklaring | Leveringsvoorwaarden | Cookiebeleid