Raadhuis en koetshuis Gemeente Vught • SchildersVAK.nl

 

De Nationale SchildersVakprijs 2021

 

Raadhuis en koetshuis Gemeente Vught

Voorselectie Nationale SchildersVakprijs 2020

Inzender:
Schildersbedrijf Brabander, ‘s-Hertogenbosch

Categorie:
Schildersbedrijf Brabander, ‘s-Hertogenbosch

Projectomschrijving:
Het raadhuis in Vught is een toonaangevend monument gebouwd in 1753 en wordt tegenwoordig gebruikt voor bijeenkomsten van de Vughtse gemeenteraad en voor allerlei representatieve gelegenheden. Het is een van de populairste trouwlocaties in de regio. Wij hebben daar alle wanden, staalwerk en houtwerk in en aan de gevels voorzien van een nieuw verfsysteem. Het raadhuis was tijdens een vorige schilderbeurt voorzien van een afsluitend en niet dampdoorlatend verfsysteem. Deze verflaag is geheel verwijderd en na droging hebben wij daar alle wanden voorzien van drie lagen buitenmuurverf op basis van het bindmiddel sol-silicaat, alle staalwerk is handmatig ontroest tot reinheid PST3 en voorzien van een drielaags 2K verfsysteem. Dakoverstekken zijn in zijn geheel kaalgemaakt d.m.v. stralen met luchtgommen m.b.v. een ixi-unit en geheel nageschuurd waarna er een tweelaags verfsysteem is aangebracht. Al het overige houtwerk – zoals kozijnen, deuren en luiken – zijn na verwijderen van ondeugdelijke en loszittende verflagen plaatselijk op de kale delen voorzien van een laag primer en daarna geheel voorzien van een grondverf en afwerkt met een extreem duurzame hoogglanslak voor buiten. Openstaande naden en verbindingen zijn uitgefreesd en gerepareerd met een houtreparatiepasta. Alle verflagen, zowel op de wanden als op staal en hout, zijn d.m.v. kwastapplicatie aangebracht. Tevens hebben we monumentenglas en enkelglas aangebracht. Het hele project heeft veel hinder ondervonden van fluctuerende vochtpercentages in hout en wanden wat het proces aanzienlijk vertraagde. Wij waren als onderaannemer verantwoordelijk voor al het schilderwerk, verder waren betrokken: Raderadvies als directiewoordvoerder voor de gemeente, Nico de Bont als hoofdaannemer en Altrad als steigerbouwer.

Terug naar overzicht

Sponsoren


 

Nationale SchildersVakprijs

Met deze prijs willen wij  het kwaliteitsbewustzijn in de schilder-/onderhoudsbranche bevorderen. Daarnaast willen wij het kwaliteitsschilderwerk bij belangrijke derden verder promoten, zoals bij opdrachtgevers. Dit doen wij  door het belonen en prijzen van bijzonder schilder-/onderhoudswerk. De Nationale SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en wordt eens per jaar georganiseerd door Eisma Bouwmedia, uitgever van SchildersVakkrant, Eisma‚Äôs Schildersblad en SchildersVak.nl.

 

Contact

Nationale SchildersVakprijs, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl zijn merken van Eisma Bouwmedia.

Eisma Bouwmedia
Informaticaweg 3
7007 CP Doetinchem
Tel. 088 294 49 00, e-mail schildersvakprijs@eisma.nl


De Nationale SchildersVakprijs is een activiteit van Eisma Bouwmedia. Auteursrecht voorbehouden. Op gebruik van deze website zijn de volgende regelingen van toepassing.

Disclaimer | Privacyverklaring | Leveringsvoorwaarden | Cookiebeleid