Notariswoning, Hoorn • SchildersVAK.nl

 

De Nationale SchildersVakprijs 2021

 

Notariswoning, Hoorn

Voorselectie Nationale SchildersVakprijs 2020

Inzender:
Hoornsche Schilderwerken, Zwaag

Categorie:
Nieuwbouw- en renovatieschilderwerk

Projectomschrijving:
Wij mochten het gehele buitenschilderwerk – lakwerkaccenten en minerale ondergrond – uitvoeren aan een vrijstaande, nieuwgebouwde notariswoning. De woning is voorzien van diverse dakkapellen, siertorens, een carport en een veranda. Ik trad op als hoofdaannemer en heb het werk uitgevoerd samen met Sjoerd van den Berg Schilderwerken. De kozijnen zijn voorzien van dekkend, donker hoogglans schilderwerk. De garagedeuren en voordeur moesten in een transparante lak worden gezet en de voorgevel voorzien van sauswerk. Rondom de gehele woning is het straatwerk afgedekt voor we aan het werk gingen. Op het houtwerk hebben we drie laklagen aangebracht, waarbij tussen iedere laklaag is geschuurd. Voor het aanbrengen van de laatste laklaag is met een vlies mechanisch geschuurd om de voorlaatste laklaag te matteren, zodat de eindlaag een super hoogglans resultaat geeft. Bij twee elementen van de woning zat het sauswerk, dekkend schilderwerk en lakwerk erg dichtbij elkaar. De volgorde van de werkzaamheden is nauwgezet uitgedacht ter voorkoming van spatjes en nat-in-nat vloeiing. Het grote sausoppervlakte moest in een warme periode aangebracht worden. Daarom was het noodzakelijk dat dit met twee man werd uitgevoerd om aanzet te voorkomen. Het houtwerk van de carport en overkappingen was van een miserabel niveau (plekken, ruwe kanten en dergelijke). Door de wens van de opdrachtgever om het houtwerk in hoogglans uit te voeren, heeft de slechte ondergrond veel invloed op het eindresultaat. Door grondig schuren en voorlakken, is het eindresultaat naar volle tevredenheid.

Terug naar overzicht

Sponsoren


 

Nationale SchildersVakprijs

Met deze prijs willen wij  het kwaliteitsbewustzijn in de schilder-/onderhoudsbranche bevorderen. Daarnaast willen wij het kwaliteitsschilderwerk bij belangrijke derden verder promoten, zoals bij opdrachtgevers. Dit doen wij  door het belonen en prijzen van bijzonder schilder-/onderhoudswerk. De Nationale SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en wordt eens per jaar georganiseerd door Eisma Bouwmedia, uitgever van SchildersVakkrant, Eisma‚Äôs Schildersblad en SchildersVak.nl.

 

Contact

Nationale SchildersVakprijs, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl zijn merken van Eisma Bouwmedia.

Eisma Bouwmedia
Informaticaweg 3
7007 CP Doetinchem
Tel. 088 294 49 00, e-mail schildersvakprijs@eisma.nl


De Nationale SchildersVakprijs is een activiteit van Eisma Bouwmedia. Auteursrecht voorbehouden. Op gebruik van deze website zijn de volgende regelingen van toepassing.

Disclaimer | Privacyverklaring | Leveringsvoorwaarden | Cookiebeleid