Muurschildering biocentrale, Amsterdam • SchildersVAK.nl

 

De Nationale SchildersVakprijs 2021

 

Muurschildering biocentrale, Amsterdam

Voorselectie Nationale SchildersVakprijs 2020

Inzender:
Schildersbedrijf Van Krimpen, Hilversum

Categorie:
Decoratie- en restauratieschilderwerk

Projectomschrijving:
Van ZAAM Interconfessioneel Voortgezet Onderwijs kregen wij de opdracht om een betonnen wand van de biocentrale bij het sportveld van het Pascalcollege te Zaandam te verfraaien. Het gaat om een wanddecoratie 40 meter lang en 6,5 meter hoog. Deze zou in eerste instantie uitgevoerd worden met een bedrukte folie, maar men was bang dat het in de toekomst sneller zou verkleuren en op moeilijke plaatsen (aansluitingen van de bekistingsplaten) mogelijk zou loslaten. De vraag aan ons was of het geschilderd kon worden. De uitdaging was een strakke decoratie op een ruwe betonnen wand te maken. Krimpen werkt al een aantal jaren voor ZAAM dat diverse scholen in Amsterdam en omgeving in zijn beheer heeft. De muur is geïmpregneerd en geschilderd in de grijze basiskleur. Daarna is het kader volgens de tekening uitgezet, afgeplakt en geschilderd in de blauwe kleur. Nadat de verf bijna twee weken was doorgehard, hebben we met een reclamebedrijf proeven gedaan welke folie we het beste konden gebruiken voor het maken van de schildersjablonen. Dit signbedrijf heeft de sjablonen voor ons gemaakt en in samenwerking met ons aangebracht. Daarna zijn de randen met de ondergrondkleur dicht geschilderd, zodat de aan te brengen kleur niet meer onder de folie kon lopen alles er strak uitzag als deze werd verwijderd. Daar waar toch nog iets van de kleur onder de folie was gekropen, hebben wij dat met een penseeltje bijgewerkt. Er zijn negen verschillende kleuren gebruikt van een zijdeglanzende buitenmuurverf met een hoge dekking.

Terug naar overzicht

Sponsoren


 

Nationale SchildersVakprijs

Met deze prijs willen wij  het kwaliteitsbewustzijn in de schilder-/onderhoudsbranche bevorderen. Daarnaast willen wij het kwaliteitsschilderwerk bij belangrijke derden verder promoten, zoals bij opdrachtgevers. Dit doen wij  door het belonen en prijzen van bijzonder schilder-/onderhoudswerk. De Nationale SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en wordt eens per jaar georganiseerd door Eisma Bouwmedia, uitgever van SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVak.nl.

 

Contact

Nationale SchildersVakprijs, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl zijn merken van Eisma Bouwmedia.

Eisma Bouwmedia
Informaticaweg 3
7007 CP Doetinchem
Tel. 088 294 49 00, e-mail schildersvakprijs@eisma.nl


De Nationale SchildersVakprijs is een activiteit van Eisma Bouwmedia. Auteursrecht voorbehouden. Op gebruik van deze website zijn de volgende regelingen van toepassing.

Disclaimer | Privacyverklaring | Leveringsvoorwaarden | Cookiebeleid