Murals nhow Amsterdam RAI hotel • SchildersVAK.nl

 

De Nationale SchildersVakprijs 2021

 

Murals nhow Amsterdam RAI hotel

Voorselectie Nationale SchildersVakprijs 2020

Inzender:
BVK Paintworks, ‘s-Heer Arendskerke

Categorie:
Decoratie- restauratieschilderwerk

Projectomschrijving:

Voor het nieuwe nhow Amsterdam RAI hotel kreeg ik van Interior Consult de opdracht om een enorme hoeveelheid kleurrijke wandschilderingen te maken. Het door Rem Koolhaas ontworpen hotel oogt buitenaf strak en modern, binnen is alles kleurrijk, uitbundig en gewaagd. Alle betonnen binnenwanden en pilaren op de begane grond en eerste etage zijn in een kleurrijk design geschilderd. Het aangeleverde multiculturele Hub design is op de computer ontworpen en loopt door in de vloeren en pilaren over twee verdiepingen. Daarnaast zijn er nog enkele brandkasten onzichtbaar gedecoreerd in het design van het behang. Het totaal betreft honderden handgeschilderde vierkante meters.
Soms zijn er van die projecten waar je een aantal keer van moet slikken. Dit was er zo een. Gigantisch, uniek, gedurfd, stoer en kleurrijk. Wat een eer om gevraagd te worden. Na een aantal maanden van samples aanleveren, mochten we een proef maken in de liftschacht. Het commentaar: ‘Het mag wat rauwer en minder netjes. Schuur het maar een beetje kapot; we willen graag nog het beton er doorheen zien.’ Dit is anders dan je gewend bent. Ik hou ervan. Na de opdracht te krijgen, heb ik een team verzameld met vaste zzp’ers en ook Nimeto erbij betrokken. Vier studenten hebben vrijwillig geholpen om deze megaklus te klaren. We hebben negen weken in Amsterdam gewoond en waren een fantastisch team. Het design met ontelbare vormen en figuren is op de wand geprojecteerd; daarvoor hebben we een soort van bioscoop moeten bouwen. Honderden kleurtjes zijn gemengd en moesten exact kloppen om later door te kunnen lopen over de vloer in een geprinte vloerapplicatie. Er zijn veel verschillende technieken (spuitapplicatie, projectie, sauswerk, plotten, penseelwerk, airbrush en sjabloneren) gebruikt om het design op de wanden en pilaren te krijgen. Na uitvoering van deze gigaklus mocht ik, als kers op de taart, voor het restaurant op de 17e etage een eigen ontwerp in deze stijl maken en uitvoeren. Dit project heeft mij als vakidioot uitgedaagd en mijn horizon verbreedt.

Terug naar overzicht

Sponsoren


 

Nationale SchildersVakprijs

Met deze prijs willen wij  het kwaliteitsbewustzijn in de schilder-/onderhoudsbranche bevorderen. Daarnaast willen wij het kwaliteitsschilderwerk bij belangrijke derden verder promoten, zoals bij opdrachtgevers. Dit doen wij  door het belonen en prijzen van bijzonder schilder-/onderhoudswerk. De Nationale SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en wordt eens per jaar georganiseerd door Eisma Bouwmedia, uitgever van SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVak.nl.

 

Contact

Nationale SchildersVakprijs, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl zijn merken van Eisma Bouwmedia.

Eisma Bouwmedia
Informaticaweg 3
7007 CP Doetinchem
Tel. 088 294 49 00, e-mail schildersvakprijs@eisma.nl


De Nationale SchildersVakprijs is een activiteit van Eisma Bouwmedia. Auteursrecht voorbehouden. Op gebruik van deze website zijn de volgende regelingen van toepassing.

Disclaimer | Privacyverklaring | Leveringsvoorwaarden | Cookiebeleid