Mr. H.C. Dresselhuyspaviljoen Zonnestraal, Hilversum • SchildersVAK.nl

 

De Nationale SchildersVakprijs 2021

 

Mr. H.C. Dresselhuyspaviljoen Zonnestraal, Hilversum

Voorselectie Nationale SchildersVakprijs 2020

Inzender:
Schildersbedrijf Van Krimpen, Hilversum

Categorie:
Nieuwbouw- en renovatieschilderwerk

Projectomschrijving:
In mei 2019 zijn wij benaderd door R. Binneveld, die de renovatie van het Mr. H.C. Dresselhuyspaviljoen Zonnestraal als directievoerder voor de nieuwe eigenaar Zonnestraal Hilversum BV optrad, voor het binnen- en buitenschilderwerk. Zonnestraal Hilversum maakt deel uit van Óbidos uit Amsterdam waar wij regelmatig voor werken. Ons werd gevraagd proefkamers te maken zoals wij dachten dat het schilderwerk gedaan moest worden. Tevens hebben wij een advies en begroting opgesteld met als oogpunt de kwaliteit die ze van ons gewend zijn. Tijdens de bespreking was de vraag of er wat te bezuinigen viel, zonder al teveel van de kwaliteit in te leveren. Vervolgens hebben wij de kam door de begroting gehaald: biezen tussen de onder- en bovenmuur plakken in plaats van schilderen, bovenmuren en plafonds uitvoeren in een goedkopere variant muurverf, delen achter panelen niet helemaal sauzen, radiatoren fabrieksmatig laten behandelen i.p.v. met de hand e.d. Door de goede ervaringen en het vertrouwen in Schildersbedrijf Van Krimpen hebben wij de opdracht gekregen. De toegepaste kleuren zijn in overleg met monumentenzorg bepaald.
Het monumentale pand, een begrip in de regio, is ontworpen door de architecten Jan Duiker en Bernard Bijvoet. Zij realiseerden hun ontwerp met de hulp van Jan Gerko Wiebenga volgens de nieuwste ideeën op het gebied van architectuur. Het pand is in 1933 in gebruik genomen als sanatorium. Het nieuwe stukwerk is in zijn totaliteit geïmpregneerd. De bovenmuren en plafonds zijn afgewerkt met een voordelige matte project tex. De ondermuren zijn afgewerkt met een tex satin voor een betere reinigbaarheid en uitstraling. Op de scheiding van de onder- en bovenmuur is een zwarte bies geplakt. In de natte ruimtes, de plaatsen in de kamers waar de wastafels hebben gehangen in het verleden en om de ramen in de gangen hebben wij betonemaille-imitatie gemaakt. In de natte ruimtes is het afgewerkt met zijdeglans verf. De scheiding van ondermuur en bovenmuur is weer afgewerkt met een zwarte bies.
De hechting van het bestaande verfsysteem op de stalen binnendeurkozijnen was slecht. Wij hebben het totale verfsysteem van de deurkozijnen verwijderd, geschuurd, hechtprimer aangebracht, overgegrond en afgeschilderd. Van de nieuwe houten deuren is het kale hout gegrond, zijn de gaatjes geplamuurd, naden gekit, geheel overgegrond en afgeschilderd. De bestaande gevelpuien waren zwaar vervuild. De puien zijn schoongemaakt, geschuurd, kale delen bijgewerkt met primer, geheel over gegrond met primer in de kleur en afgeschilderd met zijdeglans verf in de kleur Duiker blauw. Het sluitwerk op de ramen in het zwart afgewerkt. De oude betonnen boekenkast in de ruimte waar de brasserie komt, hebben wij afgewerkt met een vloercoating. Als adviseur en schildersbedrijf werkten we rechtstreeks voor de opdrachtgever in nauwe samenwerking met een aannemer die de renovatie heeft gedaan. Bijzonder is dat wij als schilderbedrijf met de klant en monumentenzorg vanaf het allereerste begin hebben meegedacht over de uitvoering van het schilderwerk om de juiste uitstraling te krijgen in en aan het Mr. H.C. Dresselhuyspaviljoen.

Terug naar overzicht

Sponsoren


 

Nationale SchildersVakprijs

Met deze prijs willen wij  het kwaliteitsbewustzijn in de schilder-/onderhoudsbranche bevorderen. Daarnaast willen wij het kwaliteitsschilderwerk bij belangrijke derden verder promoten, zoals bij opdrachtgevers. Dit doen wij  door het belonen en prijzen van bijzonder schilder-/onderhoudswerk. De Nationale SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en wordt eens per jaar georganiseerd door Eisma Bouwmedia, uitgever van SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVak.nl.

 

Contact

Nationale SchildersVakprijs, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl zijn merken van Eisma Bouwmedia.

Eisma Bouwmedia
Informaticaweg 3
7007 CP Doetinchem
Tel. 088 294 49 00, e-mail schildersvakprijs@eisma.nl


De Nationale SchildersVakprijs is een activiteit van Eisma Bouwmedia. Auteursrecht voorbehouden. Op gebruik van deze website zijn de volgende regelingen van toepassing.

Disclaimer | Privacyverklaring | Leveringsvoorwaarden | Cookiebeleid