Monumentale woning, Den Helder • SchildersVAK.nl

 

De Nationale SchildersVakprijs 2021

 

Monumentale woning, Den Helder

Voorselectie Nationale SchildersVakprijs 2020

Inzender:
Coenraad Bot Vakschilder, Huisduinen

Categorie:
Onderhoudsschilderwerk

Projectomschrijving:
De opdracht was deze monumentale woning uit 1887 terug te brengen in oude staat, met zijn oorspronkelijke strakke uitstraling, zodat het weer een blikvanger is voor Den Helder. Hiervoor zijn de betonnen lateien, kozijnen, deuren en rabatdelen (achterzijde) geschilderd. Hiervoor moest de bestaande houten ondergrond gedeeltelijk kaal worden gemaakt en houtrotreparaties met deelvervanging, met name aan de kozijnen, worden uitgevoerd. Hierop is een nieuw verfsysteem aangebracht van drie lagen of meer. Alle minerale ondergronden in de gevel zijn uitermate goed gereinigd en hier zijn minimaal twee lagen verf op aangebracht. Doordat pand vlak aan de weg staat, verdiende de opbouw van de steiger extra aandacht (verankering aan de gevel). Na jarenlange verwaarlozing is het pand weer terug in volle glorie terug in het straatbeeld dankzij meesterlijk schilderwerk.

Terug naar overzicht

Sponsoren


 

Nationale SchildersVakprijs

Met deze prijs willen wij  het kwaliteitsbewustzijn in de schilder-/onderhoudsbranche bevorderen. Daarnaast willen wij het kwaliteitsschilderwerk bij belangrijke derden verder promoten, zoals bij opdrachtgevers. Dit doen wij  door het belonen en prijzen van bijzonder schilder-/onderhoudswerk. De Nationale SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en wordt eens per jaar georganiseerd door Eisma Bouwmedia, uitgever van SchildersVakkrant, Eisma‚Äôs Schildersblad en SchildersVak.nl.

 

Contact

Nationale SchildersVakprijs, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl zijn merken van Eisma Bouwmedia.

Eisma Bouwmedia
Informaticaweg 3
7007 CP Doetinchem
Tel. 088 294 49 00, e-mail schildersvakprijs@eisma.nl


De Nationale SchildersVakprijs is een activiteit van Eisma Bouwmedia. Auteursrecht voorbehouden. Op gebruik van deze website zijn de volgende regelingen van toepassing.

Disclaimer | Privacyverklaring | Leveringsvoorwaarden | Cookiebeleid