De Nationale SchildersVakprijs 2022

 

Monumentaal pand, Breda

Voorselectie Nationale SchildersVakprijs 2020

Inzender:
Bonnet Jr. Onderhoudsbedrijf, Zevenbergen

Categorie:
Onderhoudsschilderwerk

Projectomschrijving:
Dit Rijksmonument ligt middenin Princehage (Breda). De woning heeft veel authentieke elementen en een rijke historie. Dit vroeg 19e-eeuwse huis, voorzien van een ingang met kroonlijst op voluutvormige consoles en beschermd door stoeppalen, was oorspronkelijk herberg ‘De Gouden Leeuw’. Het pand is tegenwoordig in gebruik als woonhuis. Het werk, dta is uitgevoerd met partner Bonnet Schilderwerken, omvatte alle herstel- en schilderwerkzaamheden aan de voor- en achtergevel. Voorgevel: de kozijnen zijn deels afgebrand vanwege de scheurvorming. Vervolgens hersteld met houtreparatiemiddel en wapening op alle openstaande scheuren. Koplatten vervangen vanwege houtrot. Tweemaal maal gronden en volledig aflakken. De daklijst behandeld volgens OHD.03. De kozijnen in de achtergevel zijn hersteld waar nodig was. De behandeling hier was dan ook zoals voorgevel OHD.03. De wanden zijn gereinigd met behulp een hogedrukreiniger en a. Vervolgens afgewerkt met een elastische, ademende muurverf op basis van een acrylaat-siloxaan dispersie. De kleurstellingen zijn, vanwege de Rijksmonumentale status, minimaal gewijzigd.

Terug naar overzicht

Sponsoren


 

Nationale SchildersVakprijs

Met deze prijs willen wij  het kwaliteitsbewustzijn in de schilder-/onderhoudsbranche bevorderen. Daarnaast willen wij het kwaliteitsschilderwerk bij belangrijke derden verder promoten, zoals bij opdrachtgevers. Dit doen wij  door het belonen en prijzen van bijzonder schilder-/onderhoudswerk. De Nationale SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en wordt eens per jaar georganiseerd door Eisma Bouwmedia, uitgever van SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVak.nl.

 

Contact

Nationale SchildersVakprijs, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl zijn merken van Eisma Bouwmedia.

Eisma Bouwmedia
Informaticaweg 3
7007 CP Doetinchem
Tel. 088 294 49 00, e-mail schildersvakprijs@eisma.nl


De Nationale SchildersVakprijs is een activiteit van Eisma Bouwmedia. Auteursrecht voorbehouden. Op gebruik van deze website zijn de volgende regelingen van toepassing.

Disclaimer | Privacyverklaring | Leveringsvoorwaarden | Cookiebeleid