De Nationale SchildersVakprijs 2023

 

Mijnwerkershuis, Heerlen

Voorselectie Nationale SchildersVakprijs 2020

Inzender:
BS Schilderwerken, Landgraaf

Categorie:
Onderhoudsschilderwerk

Projectomschrijving:
De wijk Beersdal in Heerlen werd tussen 1910 en 1913 in opdracht van mijnbouwonderneming Oranje Nassau gerealiseerd en heeft de status van rijksbeschermd stadsgezicht. De voormalige arbeiderskolonie bestaat uit 272 woningen en ligt op een driehoekig plateau tussen de oude Steenweg naar Sittard en het dal van de Caumerbeek. Een groen en glooiend gebied. De ‘koempels’ kochten hier meer dan een halve eeuw geleden voor 23.000 gulden een huis. Wij mochten van zo’n karakteristieke woning de gevels, dakoverstek en aanbouw schilderen. Met een hogedrukspuit hebben we de gevels goed gereinigd en vervolgens gerepareerd, waaronder wegwerken van flinke scheuren en gaten van oude afvoerbuizen. Bij de voordeur en achtergevel tevens stucwerk gedaan. De vlakken op de gevels zijn met roller en kwast in twee lagen geschilderd. De dakoverstek was enorm slecht. Alle oude verflagen zijn compleet verwijderd en vervolgens is een nieuw verfsysteem opgebouwd.

Terug naar overzicht

Sponsoren


 

Nationale SchildersVakprijs

Met deze prijs willen wij  het kwaliteitsbewustzijn in de schilder-/onderhoudsbranche bevorderen. Daarnaast willen wij het kwaliteitsschilderwerk bij belangrijke derden verder promoten, zoals bij opdrachtgevers. Dit doen wij  door het belonen en prijzen van bijzonder schilder-/onderhoudswerk. De Nationale SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en wordt eens per jaar georganiseerd door Eisma Bouwmedia, uitgever van SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl.

 

Contact

Nationale SchildersVakprijs, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl zijn merken van Eisma Bouwmedia.

Eisma Bouwmedia
Informaticaweg 3
7007 CP Doetinchem
Tel. 088 294 49 00, e-mail schildersvakprijs@eisma.nl


De Nationale SchildersVakprijs is een activiteit van Eisma Bouwmedia. Auteursrecht voorbehouden. Op gebruik van deze website zijn de volgende regelingen van toepassing.

Disclaimer | Privacyverklaring | Leveringsvoorwaarden | Cookiebeleid