Landhuis Soeterbeek, Nuenen • SchildersVAK.nl

 

De Nationale SchildersVakprijs 2021

 

Landhuis Soeterbeek, Nuenen

Voorselectie Nationale SchildersVakprijs 2020

Inzender:
Schildersbedrijf van Duuren, Eindhoven

Categorie:
Onderhoudsschilderwerk

Projectomschrijving:
Aan een zijtak van de Dommel is het landgoed Soeterbeek (1467) ontstaan. Oorspronkelijk een nonnenklooster, maar gedurende de eeuwen heeft de woning wisselende eigenaren en bewoners gekend. Het is pas sinds 1835 dat Josephus Smits van Oyen eigenaar werd van het landgoed. In 1936 is het opnieuw verwoest door een brand, waarna het landhuis is herbouwd. In mei 2019 werden wij benaderd door de familie Smits van Oyen voor het uitbrengen van een offerte voor het herstel van de buitenzijde van het landhuis. Dit omvat het schilderen van alle houten gevelelementen en het gevelmetselwerk. Ook het vervangen van de enkele beglazing door monumenten isolatieglas. Tevens het repareren van houtrot in het buitenwerk. In de periode van 1977 tot aan 2019 was er geen noemenswaardig onderhoud gepleegd aan het landhuis. Het was een hele uitdaging om alles in zijn oude glorie te herstellen. De gehele buitenzijde is eerst turbo gestraald. Ook het houtwerk is van alle oude verflagen ontdaan. Op deze ondergronden is een compleet nieuw verfsysteem gezet. Op de stenen ondergronden van de buitengevels is er een ademend verfsysteem aangebracht. Op al het houtwerk zijn twee grondlagen aangebracht, waarna het is afgelakt met twee verflagen. Wij traden op als hoofdaannemer, andere betrokkenen zijn: Smits bouwbedrijf Oirschot, DEB glaszettersbedrijf Eindhoven, Molenschot Straalbedrijf Nuenen en Marco Bruijnes Architecten.

Terug naar overzicht

Sponsoren


 

Nationale SchildersVakprijs

Met deze prijs willen wij  het kwaliteitsbewustzijn in de schilder-/onderhoudsbranche bevorderen. Daarnaast willen wij het kwaliteitsschilderwerk bij belangrijke derden verder promoten, zoals bij opdrachtgevers. Dit doen wij  door het belonen en prijzen van bijzonder schilder-/onderhoudswerk. De Nationale SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en wordt eens per jaar georganiseerd door Eisma Bouwmedia, uitgever van SchildersVakkrant, Eisma‚Äôs Schildersblad en SchildersVak.nl.

 

Contact

Nationale SchildersVakprijs, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl zijn merken van Eisma Bouwmedia.

Eisma Bouwmedia
Informaticaweg 3
7007 CP Doetinchem
Tel. 088 294 49 00, e-mail schildersvakprijs@eisma.nl


De Nationale SchildersVakprijs is een activiteit van Eisma Bouwmedia. Auteursrecht voorbehouden. Op gebruik van deze website zijn de volgende regelingen van toepassing.

Disclaimer | Privacyverklaring | Leveringsvoorwaarden | Cookiebeleid