Landbouwschuur Berenpoot, Biezenmortel • SchildersVAK.nl

 

De Nationale SchildersVakprijs 2021

 

Landbouwschuur Berenpoot, Biezenmortel

Voorselectie Nationale SchildersVakprijs 2020

Inzender:
Schildersbedrijf F.J. de Bresser, Haaren

Categorie:
Nieuwbouw- en renovatieschilderwerk

Projectomschrijving:
De opdrachtgever, Stichting Prisma, is een zorgorganisatie die zorg en begeleiding biedt aan mensen met een beperking. De oude landbouwschuur ligt op het terrein van Landpark Assisië te Biezenmortel, waar wij al ruim 60 jaar het onderhoud uitvoeren. Het object gaat dienst doen als dierenverblijf met stalling, kantine en werkplaats voor dagbesteding, begeleid werken. Het betreft een totale renovatie, inclusief groot onderhoud, aan deze oude bestaande schuur die deels aangepast is aan de huidige eisen. Architectuur bouwmanagement Markt 38 uit Made zorgde voor de begeleiding. Wij hebben het hele pand binnen en buiten geschilderd. Bergingsdeuren, gootbetimmering. De bestaande kozijnen met enkelglas zijn hergebruikt. Alle oude beglazing hebben we vervangen door enkel isolerend monuglas. Diverse oude onderdelen wilde men in stand houden vanwege de authentieke uitstraling. Een voorbeeld hiervan is de toegangsdeur tot de hooizolder die nog van naaldhout is. Er is veel aandacht geschonken aan oude authentieke kleuren. Dit project dient als voorbeeldfunctie voor Brabant op het gebied van duurzaamheid en milieu. Wij hebben zoveel als mogelijk gewerkt met verven die het Dubokeur bezitten. Dat wil zeggen dat is aangetoond dat het één van de meest milieuvriendelijke alternatieven (getoetst met LCA-methode) binnen een toepassing is.  Aangetast hout is hersteld volgens een renovatiesysteem en soms zijn er complete delen vervangen. Het geheel gronden en twee maal aflakken. Een uitdaging was om de nieuwe onderdelen toch een oude authentieke uitstraling te geven met name de spanten en de wanden binnen.

Terug naar overzicht

Sponsoren


 

Nationale SchildersVakprijs

Met deze prijs willen wij  het kwaliteitsbewustzijn in de schilder-/onderhoudsbranche bevorderen. Daarnaast willen wij het kwaliteitsschilderwerk bij belangrijke derden verder promoten, zoals bij opdrachtgevers. Dit doen wij  door het belonen en prijzen van bijzonder schilder-/onderhoudswerk. De Nationale SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en wordt eens per jaar georganiseerd door Eisma Bouwmedia, uitgever van SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVak.nl.

 

Contact

Nationale SchildersVakprijs, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl zijn merken van Eisma Bouwmedia.

Eisma Bouwmedia
Informaticaweg 3
7007 CP Doetinchem
Tel. 088 294 49 00, e-mail schildersvakprijs@eisma.nl


De Nationale SchildersVakprijs is een activiteit van Eisma Bouwmedia. Auteursrecht voorbehouden. Op gebruik van deze website zijn de volgende regelingen van toepassing.

Disclaimer | Privacyverklaring | Leveringsvoorwaarden | Cookiebeleid