Grand Hotel Karel V, Utrecht • SchildersVAK.nl

 

De Nationale SchildersVakprijs 2021

 

Grand Hotel Karel V, Utrecht

Voorselectie Nationale SchildersVakprijs 2020

Inzender:
Stijlaart Schilders, Utrecht

Categorie:
Onderhoud

Projectomschrijving:
Groot onderhoud aan diverse gevels van Grand Hotel Karel V in Utrecht. Ooit was dit veertiende-eeuws klooster het thuis van middeleeuwse ridders, priesters en keizers. Vandaag de dag is het een iconisch hotel in hartje Utrecht; een monument gelegen rondom een inspirerende binnentuin. In het voorjaar van 2019 is een plan gemaakt om het gehele hotel te schilderen in opdracht van Karel V. Eind 2019 is de aannemer Van Zoelen erbij betrokken i.v.m. de bouwkundige werkzaamheden aan de zinken dakgoten en dakkapellen. Begin 2020 is er opdracht gegeven voor een deel van de gevels waar half april de terrassen weer in gebruik genomen zouden worden. De overige gevels waren gepland voor 2021, maar door de leegstand (corona) in de maanden maart, april en mei is er meer in opdracht gegeven en nog extra binnenschilderwerk, dus geen overlast voor gasten. Het gaat hier om het totale buiten schilderwerk: Keimwerk aan gevels, alle houtwerk onderdelen en metalen hekwerken. Met extra het houtrot- en breukglasherstel.

Terug naar overzicht

Sponsoren


 

Nationale SchildersVakprijs

Met deze prijs willen wij  het kwaliteitsbewustzijn in de schilder-/onderhoudsbranche bevorderen. Daarnaast willen wij het kwaliteitsschilderwerk bij belangrijke derden verder promoten, zoals bij opdrachtgevers. Dit doen wij  door het belonen en prijzen van bijzonder schilder-/onderhoudswerk. De Nationale SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en wordt eens per jaar georganiseerd door Eisma Bouwmedia, uitgever van SchildersVakkrant, Eisma‚Äôs Schildersblad en SchildersVak.nl.

 

Contact

Nationale SchildersVakprijs, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl zijn merken van Eisma Bouwmedia.

Eisma Bouwmedia
Informaticaweg 3
7007 CP Doetinchem
Tel. 088 294 49 00, e-mail schildersvakprijs@eisma.nl


De Nationale SchildersVakprijs is een activiteit van Eisma Bouwmedia. Auteursrecht voorbehouden. Op gebruik van deze website zijn de volgende regelingen van toepassing.

Disclaimer | Privacyverklaring | Leveringsvoorwaarden | Cookiebeleid