Dorpswoning, Leende • SchildersVAK.nl

 

De Nationale SchildersVakprijs 2021

 

Dorpswoning, Leende

Voorselectie Nationale SchildersVakprijs 2020

Inzender:
Van der Kruis Vakschilders, Maarheeze

Categorie:
Nieuwbouw- en renovatieschilderwerk

Projectomschrijving:
Deze prachtige woning staat te schitteren tussen de weilanden in het authentieke dorpje Leenderstrijp. Wij mochten het pand van top tot teen voorzien van hoogwaardig schilderwerk. Op dit project hebben we authentieke en moderne facetten van het ambacht bij elkaar laten komen. Zo hebben we het houtwerk traditioneel met de kwast geschilderd in een mooie vette SB, terwijl we juist voor het schilderwerk van de gevels en het betonwerk hebben gekozen voor de moderne techniek van airless-spuitapplicatie in combinatie met een jetroller. Al het houtwerk hebben we met de nieuwste schuurtechnieken terug geschuurd tot P400, kleine reparaties uitgevoerd en naden dicht gekit indien dat nodig was. Het houtwerk is bijgegrond met een goed vullende grondverf, waarna het geheel is gematteerd en overgegrond met een hoogwaardige primer. Hierna het houtwerk nagekeken en indien bijgewerkt met lakplamuur. Het geheel gematteerd met vlies, waarna het met de kwast is afgelakt in een traditionele SB-lak. Door deze techniek te gebruiken, hebben we hier op het houtwerk een extreem hoge glansraad weten te behalen. Ook het kleuradvies is van ons; de klant was opzoek naar een originele en stoere kleurencombinatie, waarna we zijn uitgekomen bij deze prachtige warme tinten. Ik probeer overal altijd het maximale uit te halen, maar met dit project wou ik echt tot de max gaan. De glansgraad op het schilderwerk is echt extreem hoog en de gevels zijn perfect egaal en met de juiste laagdikte geschilderd dankzij het gebruik van airless-applicatie. De aller grootste uitdaging op dit project was dat ik wat werk uit handen heb gegeven aan Matthijs, een leerlingschilder die ik zelf opleid tot vakschilder. We zijn samen aan dit project begonnen en hebben met z’n tweeën dit verbluffende eindresultaat weten te behalen.

Terug naar overzicht

Sponsoren


 

Nationale SchildersVakprijs

Met deze prijs willen wij  het kwaliteitsbewustzijn in de schilder-/onderhoudsbranche bevorderen. Daarnaast willen wij het kwaliteitsschilderwerk bij belangrijke derden verder promoten, zoals bij opdrachtgevers. Dit doen wij  door het belonen en prijzen van bijzonder schilder-/onderhoudswerk. De Nationale SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en wordt eens per jaar georganiseerd door Eisma Bouwmedia, uitgever van SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVak.nl.

 

Contact

Nationale SchildersVakprijs, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl zijn merken van Eisma Bouwmedia.

Eisma Bouwmedia
Informaticaweg 3
7007 CP Doetinchem
Tel. 088 294 49 00, e-mail schildersvakprijs@eisma.nl


De Nationale SchildersVakprijs is een activiteit van Eisma Bouwmedia. Auteursrecht voorbehouden. Op gebruik van deze website zijn de volgende regelingen van toepassing.

Disclaimer | Privacyverklaring | Leveringsvoorwaarden | Cookiebeleid