DOMUSDELA, Eindhoven • SchildersVAK.nl

 

De Nationale SchildersVakprijs 2021

 

DOMUSDELA, Eindhoven

Voorselectie Nationale SchildersVakprijs 2020

Inzender:
P. Baartman Decoratie & Restauratieschilder, Werkendam

Categorie:
Decoratie- en restauratieschilderwerk

Projectomschrijving:
Het betreft een unieke samenvoeging en herbestemming van het Augustijnenklooster- Mariënhage, met het oude gymnasium en de Paterskerk  tot DOMUSDELA waar verschillende functies samenkomen. Zoals Hotel Mariënhage en Brasserie Rita, vergaderruimtes en twee ceremoniehuizen (aula en feestgelegenheid). Moderne architectuur (architect is Bert Dirrix) verbindt deze drie oorspronkelijke panden en het bijzondere interieur is op fraaie wijze afgewerkt, met respect voor de authentieke elementen.
Het begon in 2019 met de vraag van Herman Hooijmans – Bouwbedrijf van der Ven of ik de authentieke geglazuurde tegelwanden zou kunnen herstellen. Terwijl ik daarmee bezig was, werd mij door Bureau Franken (interieur) gevraagd of ik een goudwand zou kunnen realiseren in de brasserie en ook het behangwerk in de brasserie zou kunnen uitvoeren met Napoleon Bee, dat is handgedrukt behang van Timorousbeasties uit Engeland. Daar kwam later nog de imitatie van baksteentjes bij op de herstelde richels onder de glas-in-lood ramen in de Paterskerk. Mei 2020 heb ik ook nog een stencilpatroon mogen uitvoeren op de betonvloer van de serre in de brasserie in drie verschillende kleuren. Het project omvat in totaal 6.500 authentieke geglazuurde tegeltjes die moesten worden hersteld en geïmiteerd waar deze ontbraken. Zo’n 33 vierkante meter wand is verguld met bladmetaal en 22 rollen handgedrukt patroonbehang zijn in een verloop van 60 cm aangebracht. In de Paterskerk waren de bakstenenrichels onder de ramen zwaar beschadigd en hersteld met cement. Voorts is 75 vierkante meter betonvloer gedecoreerd door middel van diverse stencil patronen in drie verschillende kleuren watergedragen epoxy verf. Het is uniek hoe drie monumentale panden een nieuwe herbestemming vinden zonder hun authenticiteit te verliezen. Hiervoor hebben meerdere mensen een topprestatie geleverd en ik ben blij dat ik mijn steentje heb kunnen bijdragen.

Terug naar overzicht

Sponsoren


 

Nationale SchildersVakprijs

Met deze prijs willen wij  het kwaliteitsbewustzijn in de schilder-/onderhoudsbranche bevorderen. Daarnaast willen wij het kwaliteitsschilderwerk bij belangrijke derden verder promoten, zoals bij opdrachtgevers. Dit doen wij  door het belonen en prijzen van bijzonder schilder-/onderhoudswerk. De Nationale SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en wordt eens per jaar georganiseerd door Eisma Bouwmedia, uitgever van SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVak.nl.

 

Contact

Nationale SchildersVakprijs, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl zijn merken van Eisma Bouwmedia.

Eisma Bouwmedia
Informaticaweg 3
7007 CP Doetinchem
Tel. 088 294 49 00, e-mail schildersvakprijs@eisma.nl


De Nationale SchildersVakprijs is een activiteit van Eisma Bouwmedia. Auteursrecht voorbehouden. Op gebruik van deze website zijn de volgende regelingen van toepassing.

Disclaimer | Privacyverklaring | Leveringsvoorwaarden | Cookiebeleid