Chinese Poort, Den Haag • SchildersVAK.nl

 

De Nationale SchildersVakprijs 2021

 

Chinese Poort, Den Haag

Voorselectie Nationale SchildersVakprijs 2020

Inzender:
Schildersbedrijf LJP Hessles VOF, Den Haag

Categorie:
Decoratie- en restauratieschilderwerk

Projectomschrijving:
Het in volle glorie herstellen van het schilder- en decoratieschilderwerk van de Chinese Poort A welke tien jaar geleden is geplaatst in opdracht van de gemeente Den Haag in Chinatown. Dit is toen gerealiseerd door Aannemersbedrijf D.C. v.d. Boogaard in Den Haag, in samenwerking met overgevlogen Chinezen. Deze Chinese vaklieden hebben toen ook alle decoraties aangebracht. Het object is uitgevoerd met slangenkopjes, draken, bloemen, meanders en vele kleurfacetten. Omdat het mooie er na tien jaar wel af was, kreeg v.d. Boogaard de opdracht deze poort weer in oude luister te renoveren. Daar wij voor v.d. Boogaard altijd exclusief schilderwerk mogen maken, werden wij als schilder/decorateur en adviseur ingeschakeld. Het gaat om zeer verweerde verflagen welke compleet zijn verpoederd, alle goudverflagen zijn verbleekt en decoraties en belijningen vervaagd. Een groot deel van de poort was geschilderd met een acrylverf. Wij hebben hier nu een goed systeem op aangebracht, zodat de Chinese Poort er weer jaren tegen kan.

Terug naar overzicht

Sponsoren


 

Nationale SchildersVakprijs

Met deze prijs willen wij  het kwaliteitsbewustzijn in de schilder-/onderhoudsbranche bevorderen. Daarnaast willen wij het kwaliteitsschilderwerk bij belangrijke derden verder promoten, zoals bij opdrachtgevers. Dit doen wij  door het belonen en prijzen van bijzonder schilder-/onderhoudswerk. De Nationale SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en wordt eens per jaar georganiseerd door Eisma Bouwmedia, uitgever van SchildersVakkrant, Eisma‚Äôs Schildersblad en SchildersVak.nl.

 

Contact

Nationale SchildersVakprijs, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl zijn merken van Eisma Bouwmedia.

Eisma Bouwmedia
Informaticaweg 3
7007 CP Doetinchem
Tel. 088 294 49 00, e-mail schildersvakprijs@eisma.nl


De Nationale SchildersVakprijs is een activiteit van Eisma Bouwmedia. Auteursrecht voorbehouden. Op gebruik van deze website zijn de volgende regelingen van toepassing.

Disclaimer | Privacyverklaring | Leveringsvoorwaarden | Cookiebeleid