Carre van Bloemendaal • SchildersVAK.nl

 

De Nationale SchildersVakprijs 2021

 

Carre van Bloemendaal

Voorselectie Nationale SchildersVakprijs 2020

Inzender:
Riemer Schilders, Huizen

Categorie:
Nieuwbouw- en renovatieschilderwerk

Projectomschrijving:
Het project is onderdeel van Park Brederode in Bloemendaal. Het betreft een Rijksmonument wat is omgetoverd van oud hospitaal naar nieuwe woningen/appartementen. Het monumentale ontwerp voor de herontwikkeling is van bureau Heiko Hulsker Architecten in Haarlem. Als onderaannemer was onze basisopdracht het schilderen van het totale project (gevels aan zowel de binnen als de buitenzijde) op nieuwe en bestaande ondergronden. Het omvat 29 woningen, 5 appartementen en een kapel. Hierbij zijn alle houten onderdelen geschilderd, houten dak overstekken met klossen, kozijnen, ramen en deuren, schilderwerk van gestucte gevelvlakken, stalen muurbeugels en gietijzeren ramen, het herstel van het wapen op het hoofdgebouw en de belettering van de voorgevel. De gietijzeren ramen in de gevel waren van dusdanig slechte kwaliteit dat wij deze ter plaatse hebben gestraald, waarna het gietijzer is behandeld met een zinkverf. Daarnaast hebben wij in drie woningen het schilderwerk voor de toekomstige bewoners uitgevoerd, naar het ontwerp van Heiko Hulsker Architecten. Uitdagende ontwerpen met verschillende wandafwerkingen zoals sauswerk en behangwerk, spuiten van de plafonds en het schilderen van al het houtwerk. Andere betrokken bedrijven: Margriet van Eijk als restaurateur van Purple Studio’s en Jaap Visser, wandbekleding. De grootste uitdaging was de enorme omvang van het project en de planning.

Terug naar overzicht

Sponsoren


 

Nationale SchildersVakprijs

Met deze prijs willen wij  het kwaliteitsbewustzijn in de schilder-/onderhoudsbranche bevorderen. Daarnaast willen wij het kwaliteitsschilderwerk bij belangrijke derden verder promoten, zoals bij opdrachtgevers. Dit doen wij  door het belonen en prijzen van bijzonder schilder-/onderhoudswerk. De Nationale SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en wordt eens per jaar georganiseerd door Eisma Bouwmedia, uitgever van SchildersVakkrant, Eisma‚Äôs Schildersblad en SchildersVak.nl.

 

Contact

Nationale SchildersVakprijs, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl zijn merken van Eisma Bouwmedia.

Eisma Bouwmedia
Informaticaweg 3
7007 CP Doetinchem
Tel. 088 294 49 00, e-mail schildersvakprijs@eisma.nl


De Nationale SchildersVakprijs is een activiteit van Eisma Bouwmedia. Auteursrecht voorbehouden. Op gebruik van deze website zijn de volgende regelingen van toepassing.

Disclaimer | Privacyverklaring | Leveringsvoorwaarden | Cookiebeleid