Boutique hotel Lytel Blue, Riethoven • SchildersVAK.nl

 

De Nationale SchildersVakprijs 2021

 

Boutique hotel Lytel Blue, Riethoven

Voorselectie Nationale SchildersVakprijs 2020

Inzender:
D-Colours, Bergeijk

Categorie:
Decoratie- en restauratieschilderwerk

Projectomschrijving:
De oude pastorie in Riethoven (de Brabantse Kempen), gebouwd omstreeks 1862, is gekocht door twee jonge ondernemers. Zij zijn hier Boutique hotel Lytel Blue in gestart. Samen zijn ze tot een plan gekomen om er een eigentijds geheel van te maken, met de oude imitaties van weleer en de kleuren van nu. Wij waren in eerste instantie gevraagd om de marmerimitaties op de lambriseringen en de houtimitaties op de deuren te herstellen. Daarnaast zijn er twee oorspronkelijke vloeren gebleven, die wij hersteld hebben met sjabloontechniek. Tevens zijn daar alle luiken, met een lengte van drie meter, bij gekomen die we volledig in een houtimitatie hebben gezet. De kamernummers zijn met de hand geschilderd en beplakt met slagmetaal. Het onderhoud en lakwerk aan de deuren en raamkozijnen en al het behangwerk namen we vervolgens ook voor onze rekening. Wat bij hen begon als een hersenspinsel, een ‘plasticvrije hotelkamer’, is na heel wat haken en ogen ook gerealiseerd. Hiervoor hebben wij decoratief stucwerk op de wanden aangebracht en alles is geschilderd met verven zonder acrylaten.

Terug naar overzicht

Sponsoren


 

Nationale SchildersVakprijs

Met deze prijs willen wij  het kwaliteitsbewustzijn in de schilder-/onderhoudsbranche bevorderen. Daarnaast willen wij het kwaliteitsschilderwerk bij belangrijke derden verder promoten, zoals bij opdrachtgevers. Dit doen wij  door het belonen en prijzen van bijzonder schilder-/onderhoudswerk. De Nationale SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en wordt eens per jaar georganiseerd door Eisma Bouwmedia, uitgever van SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVak.nl.

 

Contact

Nationale SchildersVakprijs, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl zijn merken van Eisma Bouwmedia.

Eisma Bouwmedia
Informaticaweg 3
7007 CP Doetinchem
Tel. 088 294 49 00, e-mail schildersvakprijs@eisma.nl


De Nationale SchildersVakprijs is een activiteit van Eisma Bouwmedia. Auteursrecht voorbehouden. Op gebruik van deze website zijn de volgende regelingen van toepassing.

Disclaimer | Privacyverklaring | Leveringsvoorwaarden | Cookiebeleid