Zorg voor een uniforme uitstraling van je schildersbedrijf • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Zorg voor een uniforme uitstraling van je schildersbedrijf


Het staat even wat netter bij de klant als het personeel van het schildersbedrijf in uniforme bedrijfskleding komt. Een gedrukt bedrijfslogo met bedrijfsnaam geeft de bedrijfskleding een professionelere uitstraling dan dat de schilders in hun eigen t-shirt of overall aankomen. Een t-shirt laten bedrukken is niet moeilijk, maar je moet met een aantal factoren rekening houden.

Uiteraard mogen bedrijfsnaam en -logo niet ontbreken op bedrijfskleding.


Uiteraard mogen bedrijfsnaam en -logo niet ontbreken op bedrijfskleding.

Bedrijven hebben de keuze uit verschillende type bedrukkingen, maar de meest gangbare variant is de transferdruk. Die is zowel geschikt voor afbeeldingen als tekst en bovendien rendabel voor kleine aantallen bedrijfskleding, zoals voor een schildersbedrijf gebruikelijk is. Zeefdruk heeft een hogere technische kwaliteit, maar is vooral in kleine aantallen relatief duur en niet toepasbaar voor afbeeldingen.

Huisstijl

Het laten bedrukken van de overall of t-shirt is een mooie gelegenheid om stil te staan bij je bedrijfslogo en huisstijl. Past die nog wel bij je bedrijf? Een nieuwe huisstijl betekent dat je je als schildersbedrijf fris kunt presenteren. Houd daarbij wel rekening met extra kosten. Het gebruik van veel verschillende kleuren is bijvoorbeeld veel kostbaarder dan het gebruik van een hoofdkleur met steunkleur. Vraag is altijd welke kleuren je gaat gebruiken. Oudere doelgroepen houden over het algemeen van chique, gedekte kleuren zoals paars, bordeauxrood of navy, terwijl jongeren een felle kleur, zoals limoengroen of roze niet schuwen.

Bedrijfsnaam en -logo

In principe zijn de voor- als achterzijde en de mouwen van het shirt of overall bedrukbaar. Hoe minder de informatie, hoe beter. Uiteraard mogen de bedrijfsnaam en -logo niet ontbreken, maar veel meer tekst is niet wenselijk, omdat dat niet meer opvalt. Een website of e-mailadres kan eventueel wel worden vermeld. Kies voor een eenvoudig lettertype, zodat het goed leesbaar is.Deel via:


Premieverhoging schilderspensioen dreigt

AkzoNobel neemt decoverven Titan over

Strijd nog onbeslist na eerste aflevering SP&M-Challenge

Inspectie SZW deelt onterechte en te hoge boetes uit

Trump: grensmuur moet zwart


Naar archief >