Wat voor gereedschap gebruikt een schilder? • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Wat voor gereedschap gebruikt een schilder?


Een schilder is natuurlijk een ware vakman. Het is zeer waarschijnlijk dat iedereen in zijn of haar leven wel eens zo’n specialist in moet huren voor een klus. Voor het mooi afwerken van je nieuwe huis heb je eigenlijk wel een schilder nodig. Ook kun je zo’n vakman inhuren als je kantoor of bedrijfspand een nieuw likje verf nodig heeft. Als je een echte professional in hebt gehuurd dan zul je zien dat hij of zij veel gereedschap meeneemt naar de klus, zoals de onderstaande tools. 

Schilderen

Het takenpakket van een schilder draait natuurlijk met name om het schilderen van allerlei verschillende oppervlaktes. Het is dan ook niet meer dan logisch dat een schilder voor iedere klussen kwasten en verfrollers mee zal nemen. Een echte vakman zal een ruim assortiment aan diverse kwasten en verfrollers hebben in de kofferbak van zijn of haar bedrijfsauto. Welk exemplaar ze nodig hebben hangt onder meer af van de details die nodig zijn. Ook het formaat van de oppervlakte zal hierbij een rol spelen. Zo bekijkt de schilder per klus welke kwast of verfroller het beste gebruikt kan worden.

De voorbereiding


Voordat een schilder kan beginnen met het verven van een oppervlakte moet hij of zij natuurlijk ook wat voorbereiden. Hierom zal zo’n vakman altijd het nodige materiaal bij zich hebben om dit te kunnen doen. Zo zal er afdekmateriaal meegenomen worden naar de klus. Hiermee zal de schilder meubelstukken beschermen tegen verfdruppels, net zoals andere muren en vloeren. Daarnaast moet de oude verf ook verwijderd worden, hiervoor kunnen verfkrabbers of vijlen die gekocht zijn op besteonderdelen.nl gebruikt worden. 

Schietlood


Daarnaast mag een schietlood ook zeker niet ontbreken in de gereedschapskist van een schilder. Dit wordt ook wel eens een paslood genoemd en is een tool dat gebruikt wordt om te onderzoeken of een vlak daadwerkelijk goed verticaal staat. In één oogopslag zul je met behulp van zo’n schietlood zien of een punt zich loodrecht boven of onder een ander punt bevindt. Op deze manier zal de schilder er voor zorgen dat het oppervlakte goed recht is, want dat is natuurlijk van belang. 

Auto overspuiten

Daarnaast zijn er natuurlijk ook speciale schilders voor een auto. Hierbij gebruikt de expert weer heel andere gereedschappen dan bij andere verfklussen. Zo’n schilder gaat namelijk voor het overspuiten van een auto, dit kost gemiddeld ongeveer 2 duizend euro. Als het voertuig schade of roest heeft, dan zal het duurder worden. Dit komt doordat de auto dan behandeld moet worden. Plamuren of schuren is dan bijvoorbeeld nodig, waarvoor natuurlijk speciale tools nodig zijn.


Deel via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Premieverhoging schilderspensioen dreigt

AkzoNobel neemt decoverven Titan over

Strijd nog onbeslist na eerste aflevering SP&M-Challenge

Inspectie SZW deelt onterechte en te hoge boetes uit

Trump: grensmuur moet zwart


Naar archief >