Ga naar hoofdinhoud
Partnercontent

Waarom je zou moeten overwegen om schilder te worden


Schilders: ze zijn onmisbaar voor talloze klussen. Voor zowel binnen- als buitenprojecten worden schilders gevraagd om daar hun klus te kunnen klaren. Denk daarbij aan het verven van de kozijnen, het voorzien van een nieuw kleurtje op de muren in de woonkamer of het opknappen van een achterstallig pand. Wellicht zit jij er ook wel aan te denken om een carrièreswitch naar dit vak te maken. Een aantal redenen waarom je ook zou moeten overwegen om schilder te worden, zetten we hieronder voor je op een rij.

1. Maak van je hobby je werk

Vind jij het ook heerlijk om creatief bezig te zijn? Ben je bijvoorbeeld regelmatig aan het verven op nummer, voorzie jij om de haverklap jouw eigen woning van een nieuw kleurtje en ontdek je altijd de laatste kleurtrends? Dan kun je wel zeggen dat schilderen een hobby van jou is. En je kunt van deze hobby jouw werk maken door je in het schildersvak te begeven. Zo ben je iedere dag bezig met het mooi maken van projecten, terwijl je daarnaast nog steeds in je vrije tijd creatief bezig kunt zijn: je kunt naast je werk bijvoorbeeld nog altijd gaan schilderen op nummer eigen foto. Zo doe je de hele dag door waar jij blij van wordt.

2. Er ligt veel werk voor je klaar

We benoemden het net al kort: er is veel vraag naar schilders. Waarom er zo veel vraag is naar schilders, heeft te maken met de bouwsector. Er worden bijvoorbeeld steeds meer huizen en panden gebouwd in Nederland. Al deze woningen en panden moeten vervolgens van top tot teen geschilderd worden; denk maar aan de kozijnen, deuren, plafonds en de muren. En hoe meer woningen en panden er worden gebouwd, hoe meer werk er klaar ligt voor de schilders – en dan hebben we het nog niet eens over de bestaande woningen en panden.

3. Geen een dag is hetzelfde

In het schildersvak is geen een dag hetzelfde. De ene dag ben je aan het schuren, terwijl je de andere dag aan het afplakken, kitten en verven bent. En denk ook maar aan de verschillende projecten die je kunt uitvoeren: zo heb je bijvoorbeeld achterstallige panden op de planning staan die van de buitenkant gerenoveerd moeten worden, terwijl je bij het ene project bezig bent met de binnenkant van een woning. Als schilder ben je regelmatig bezig met verschillende projecten. Hierdoor is geen een werkdag saai.

4. Meegaan met de laatste trends

Vind je het leuk om mee te gaan met de laatste woontrends? Dan is het schildersvak ook echt iets voor jou. Een woontrend gaat namelijk gepaard met het gebruik van de juiste kleuren en die woontrend kun jij als schilder toepassen. Zo worden bijvoorbeeld felle kleuren toegepast in interieurs, maar kun je ook trends voorbij zien komen zoals het verven van de plafonds in een andere kleur of het creëren van een lambrisering door middel van verf. Je ziet als schilder de leukste kleuren voorbij komen en daardoor kun je wellicht zelf weer inspiratie opdoen voor jouw eigen stulpje.

5. Ontwikkel jezelf

Het schildersvak is hét ideale vak om jezelf te kunnen ontwikkelen. Je wil natuurlijk altijd het beste werk kunnen opleveren. In het schildersvak valt veel te leren en daarbij kun je blijven groeien in het vak. Zo kun je bijvoorbeeld verschillende cursussen volgen om de kneepjes van het vak nog meer te leren. Door meer kennis van het vak op te doen, kom je wellicht wel in aanmerking voor doorgroeimogelijkheden of kun je taken krijgen met meer verantwoordelijkheid. Ook hierbij kunnen we weer voortborduren op het punt dat geen een dag hetzelfde is in het schildersvak.

Dit artikel is partnercontent van Swynk. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.