Sikkens verf in de bouwmarkt kopen, slim of toch niet? • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Sikkens verf in de bouwmarkt kopen, slim of toch niet?


Als je besluit om een woning te verven, wil je natuurlijk straks van een optimaal resultaat kunnen genieten. Wellicht stap je vol goede moed een bouwmarkt binnen en kom je er al gauw achter dat ook bekende verfsoorten als Sikkens verf hier verkocht worden. Dat lijkt een slimme keuze, veel erkende schilders maken hier immers gebruik van. Toch vragen wij ook om je vraagtekens te zetten. Het is immers absoluut niet dezelfde als die verkocht wordt in kwalitatieve webshops en verfwinkels. Inderdaad, de merknaam is hetzelfde. Daar is echter ook direct alles mee gezegd. Je hebt veel meer baat bij de professionele variant die in dergelijke winkels wordt verkocht. Maar hoe zit dat precies?

Waarom worden ze dan nog in de bouwmarkt verkocht?


Sikkens heeft er zelf voor gekozen om zijn afzetmarkt te vergroten. Hierbij hebben ze bijvoorbeeld ook besloten om in bouwmarkten actief te zijn. De producten die zij leveren zijn hier echter anders. Dit kan veel verwarring bij de consument veroorzaken. Het kwaliteitsverschil schept immers onduidelijkheid. Hoe weet je nog welke kwaliteit je kunt verwachten? Dit kan je ‘gelukkig’ al voornamelijk zien aan de benamingen van de producten. Waar een bouwmarkt simpelweg een ‘Sikkens buitenlak’ aanprijst, wordt deze bij professionele verfwinkels verkocht onder ‘Sikkens Rubbol’. Is dan enkel de naam het grootste verschil? Welnee! Want je kan in een professionele zaak ook nog eens van een geheel andere samenstelling profiteren.

Zo hebben de professionele varianten een veel hoger pigmentgehalte en dekken deze ook veel beter. Waar je bij de doe-het-zelf variant misschien goedkoper uit lijkt te zijn, zal je ook direct merken dat je meerdere verfblikken nodig hebt om in de buurt van het resultaat van de professionele verf te komen. Professionele Sikkens Rubbol XD beschikt dan ook per definitie over een betere kwaliteit dan de ‘huismerken’ Sikkens van de bouwmarkt. Goed opletten geblazen dus!

Goedkoper?

Vaak kiezen mensen toch voor de verfblikken die zij in de bouwmarkt aantreffen. Sikkens is een goed merk, dus dan horen de producten ook van goede kwaliteit te zijn. Die beredenering is niet gek, maar vergeet niet dat je vaak goedkoper uit kunt zijn als je toch voor professionele verf kiest. Bovendien ligt de kwaliteit dan ook een stuk hoger. Maar hoe zit dit dan precies?


Als je Sikkens Buitenlak van een bekende bouwmarkt koopt en deze tegenover Sikkens Rubbol BL zet, zal je direct al een aantal dingen opvallen. Bij het schilderen van de buitenmuren wil je natuurlijk de komende jaren weer vooruit kunnen. Stel, je wilt ongeveer tien jaar schildervrij zijn. Dat is geen gek idee, want de meeste kwalitatieve verfsoorten bieden dit ook aan. De levensduur van de buitenlak van een bouwmarkt is echter aanzienlijk korter dan de levensduur van bijvoorbeeld Rubbol XD High Gloss. Wellicht ligt de kostprijs in eerste instantie wel wat hoger, maar moet je met de bouwmarktverf sneller weer naar de verfkwasten grijpen. Hierdoor ben je op de lange termijn veel duurder uit. Met de kwalitatieve verfsoorten van Sikkens bescherm jij jouw woning tegen alle weersomstandigheden en blijft het resultaat langer mooi. Daardoor hoef je minder vaak de ladder op te klimmen, wel zo prettig!Deel via:


Premieverhoging schilderspensioen dreigt

AkzoNobel neemt decoverven Titan over

Strijd nog onbeslist na eerste aflevering SP&M-Challenge

Inspectie SZW deelt onterechte en te hoge boetes uit

Trump: grensmuur moet zwart


Naar archief >