5 schilderkleding-tips • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

5 schilderkleding-tips


Wie aan schilderskleding denkt, denkt aan de witte overall. Maar als schilder wil je je natuurlijk graag van andere schilders onderscheiden. Dat kan ook nog eens financiële voordelen opleveren. Hoe? In dit artikel geeft Claudia Stienstra, klantadviseur bij Proforto, vijf tips over hoe schilderskleding in jouw voordeel kan werken.

Tip 1: Creëer eenheid en professionaliteit
Als je een schildersbedrijf hebt, wil je dat jouw werknemers goed verzorgd voor de dag komen en vakkundigheid uitstralen. Uniforme bedrijfskleding zorgt ervoor dat jouw team er als een eenheid uitziet. Daarnaast oogt het professioneel.

Tip 2: Trek het af van de belasting
Je werkkleding is aftrekbaar van de belasting. mits het is voorzien van een beeldmerk (anders wordt het gezien als ‘gewone’ kleding). Dat beeldmerk moet minimaal 70 cm² in beslag nemen. Daarnaast moet het beeldmerk natuurlijk verwijzen naar jouw onderneming. Een financieel voordeel, maar ook herkenbaar voor de klant.

Tip 3: Gratis reclame
Je werknemer met bedrukte werkkleding is vrijwel letterlijk het visitekaartje voor jouw bedrijf. Je kunt al je contactgegevens kwijt op de overall. Bovendien zorg je voor meer naamsbekendheid door je logo te gebruiken. Handig bij het aantrekken van nieuwe klanten.

Tip 4: Aanpassen aan weersomstandigheden
Zorg dat je schilderswerkkleding past bij de (weers)omstandigheden waarin je werkt. Kies bijvoorbeeld voor meerdere lagen als je veel buiten werkt. Er is ook kleding met speciale UV-blocker voor als je veel in de zon werkt. Of kies voor een ademende stof die verkoelt.

Tip 5: Ga voor kwaliteit
Let er op dat de werkkleding aan alle normen en standaarden voldoet. Bespaar niet op kwaliteit. Schilderskleding van kwalitatief hoogwaardig materiaal biedt niet alleen meer comfort, het gaat ook langer mee. Op den duur ben je dus goedkoper uit.

En tenslotte; waarom wit?

Waarom is schilderskleding wit? Eigenlijk weet niemand dat precies. Volgens de een de werkkleding van de schilder wit het omdat je als schilder voornamelijk met witte verf werkt en het zo minder opvalt als je morst. De ander zegt dat de giftige stoffen waarmee je soms werkt beter zichtbaar zijn op witte stof. En laatst vertelde iemand me dat witte kleding de minste weerspiegeling geeft wanneer je verf mengt, zodat je een realistischer beeld van de kleur krijgt. Een laatste verklaring kan zijn dat iedereen op de bouwplaats zijn eigen herkenbare outfit heeft: de timmerman draagt kaki, de loodgieter blauw en de schilder draagt wit.

Wat is volgens jou de reden dat schilderskleding wit is? Laat het ons weten in een reactie hieronder.

Claudia is werkzaam bij de klantenservice van Proforto, een webshop gespecialiseerd in bedrijfskledingNaar archief >