ZZP Nederland helpt bij aanvraag corona-steunpakket • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

ZZP Nederland helpt bij aanvraag corona-steunpakket


Stichting ZZP Nederland, belangenbehartiger van ruim 7.000 aangesloten zelfstandigen, helpt ondernemers die het niet lukt om op eigen houtje de aanvraag voor het corona-steunpakket te doen.

Ondernemers worden hard getroffen door de noodzakelijke maatregelen als gevolg van de corona-uitbraak. Om deze economische schade te compenseren is het kabinet met een steunpakket voor ondernemers gekomen, dat zich richt op inkomens- en liquiditeitsondersteuning.

Dit steunpakket valt uiteen in meerdere maatregelen, die in complexiteit variëren. ZZP Nederland helpt zelfstandige ondernemers die het niet lukt om op eigen houtje de aanvraag te doen.

Hiervoor doet de belangenorganisatie een beroep op enkele collectief aangesloten organisaties; de coöperatie van Kubus administratie- en advieskantoren, de Vereniging van Budgetcoaches en Schuldhulpverleners (NVVBS) en de Vereniging van Salarisadministrateurs (VNSa).

Met dit initiatief hoopt ZZP Nederland de aanvraagprocedure voor de zelfstandig ondernemer te vergemakkelijken en tegelijkertijd te bespoedigen zodat de ondernemer in deze voor hem onzekere periode zo snel mogelijk kan profiteren van het steunpakket.

Hoewel de dienstverlening van de helpdesk van ZZP Nederland normaal gesproken alleen voor abonnees is, stelt de stichting deze dienst, als het gaat om eenvoudig te beantwoorden vragen, open voor alle zzp’ers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Protocol waakt voor veiligheid flexwerk

FNV: ‘Protocol bouw wordt onvoldoende nageleefd’

Schilders van Kranendonk werken met preventie-emmer

Website met helpdesk beantwoordt corona-vragen

Hogere winst AkzoNobel ondanks COVID-19


Naar archief >