Actueel

Zelf ijsglas maken (video)

1

ijsglas maken beenderlijm erik winkler

Een nieuwe video met Erik Winkler op SchildersVAKTV. Erik laat dit keer zien hoe hij met beenderlijm zogenaamd ‘ijsglas’ maakt: glas waarvan aan één kant het oppervlak bewust gekraakt is.

IJsglas wordt niet veel meer gemaakt. Winkler vertelt in de video een anekdote hoe in bepaalde streken van het land schilders tóch letters achter glas maakten die schitterden. De ‘echte’ methode is met behulp van beenderlijm en de juiste condities. Winkler, van www.schitterend.eu in Diemen, laat het zien aan de hand van een extreem groot glaspaneel dat hij achteraf chemisch verzilverd heeft en verguld. Ook het eindresultaat is in deze video van SchildersVAKTV te zien.

1 reactie op “Zelf ijsglas maken (video)

  1. Klaas de Wit schreef:

    Vroeger heel anders dan vandaag de dag. Kwamen als gevolg van enkele beglazing
    niet alleen in de woonkamer, maar ook in slaapkamers en keukens regelmatig beslagen ruiten voor. Wie kan zich niet herinneren als kind ijsbloemen op het glas te hebben gezien? Dit laatste treft men nu hoofdzakelijk nog aan bij glas dat speciaal zo
    bewerkt wordt als door de heer Winkler; de ijsbloemletters dooien er nooit meer vanaf!
    Gelukkig is er nog een vakman die deze uitzonderlijke niet alledaagse versieringstechniek beheerst. Goede uitleg bij de video. Bravo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.