Ga naar hoofdinhoud

Wonen Limburg kiest onderhoudspartners


Corporatie Wonen Limburg heeft in totaal zeven (vastgoed)onderhoudspartijen geselecteerd die vanaf 1 januari 2023 hun ruim 28.000 huurhuizen en overig vastgoed moeten onderhouden en verbeteren.

De zeven geselecteerde onderhoudspartners zijn: Van der Meijs-Van de Ven, samenwerkingsverband Gilde Limburg (Manders Totaal, Raedts, Brinkman, Janssen de Jong OnderhoudPlus, Driessens en Gebr. Janssen), samenwerkingsverband Limburg Integraal (Maasveste Berben Bouw, Jac Ruijters en Cuypers-Pex), Coen Hagedoorn Bouwgroep en Smeets Groep.

De bedrijven Feenstra en Kemkens verzorgen vanaf 1 januari het onderhouden en verbeteren van de technische installaties. 

Op dinsdag 11 oktober werden de overeenkomsten getekend en is de samenwerking met de gekozen netwerkpartners feestelijk ingeluid (zie foto). De looptijd van de contracten is 7 tot 10 jaar.

De nieuwe partners gaan weliswaar regionaal werken, maar de samenwerking tussen alle partijen vormt een wezenlijk onderdeel van de strategie om tot een betere dienstverlening te komen, stelt de corporatie.

“Essentieel voor deze nieuwe samenwerking is dat we als corporatie niet meer voorschrijven welke werkzaamheden moeten worden uitgevoerd. Maar dat onze netwerkpartners in de regie zijn en op basis van kwaliteitskaders hun werkzaamheden plannen. Het gaat dan om het dagelijks- en planmatig onderhoud, maar ook renovatie- en energieprojecten”, licht bestuurder Ger Peeters toe.

“Door de efficiënt ingerichte processen met duidelijke verantwoordelijkheden en kaders worden de reparatieverzoeken van bewoners vlug afgewikkeld én in één keer goed. En zo mogelijk gecombineerd met al geplande werkzaamheden. Minder overlast én een betere dienstverlening naar onze bewoners”, zegt Peeters.

“Een belangrijk uitgangspunt in deze aanbesteding was dat in principe groot en klein kon inschrijven. Zodat ook combinaties van kleinere lokale bedrijven konden reageren. Die lokale verankering vinden wij belangrijk.”

De corporatie maakte de volgende onderverdeling per regio:

Plaats 
Panningen en HorstVan der Meijs – Van de Ven
VenrayGilde Limburg
Weert en Roermond Limburg Integraal
ParkstadCoen Hagedoorn Bouwgroep
Sittard en MaastrichtSmeets GroepDeel via:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Voorstelrondje Challenge (4): Team Jeroen Hulsen

Van Doorn voorzitter van VSB-sectie Steigerbedrijven

Minister De Jonge opent BouwBeurs 2023

Training ‘NEN 2767 in MJOP’s’

Akzo zet groene stappen in Noord-Amerika


Naar archief >