Actueel

Week van de RI&E

Een werkgever is wettelijk verplicht een actuele Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) te hebben. Doel van de RI&E is de arbeidsrisico’s in kaart te brengen om zo de gezondheid en veiligheid in het bedrijf te bevorderen. Tijdens de Week van de RI&E (11 t/m 15 juni) is hier extra aandacht voor, met als thema: ‘Beperk verzuim en verloop, begin bij de RI&E’.

De Risico-inventarisatie & -evaluatie (RI&E) is verplicht voor alle werkgevers. De werkgever kan deze zelf uitvoeren: er is een speciale branche RI&E die men gratis kan gebruiken.  Maar ook kan het aan een deskundige worden overgelaten, maar dan zijn er kosten aan verbonden.

Voert een bedrijf de RI&E zelf uit en maakt het geen gebruik van een goedgekeurd instrument, of heeft het meer dan 25 werknemers, dan moet men de RI&E laten toetsen door een gecertificeerde arbodienst of deskundige. Het Plan van aanpak is een verplicht onderdeel van de RI&E. De Inspectie SZW controleert of de RI&E van uw bedrijf actueel, compleet en – indien nodig – getoetst is. 

Weet u of u verplicht bent een RI&E uit te voeren en/of deze moet laten toetsen? Check het direct via dit overzichtelijke stroomschema van ArboNed.Weekvanderie

De Week van de RI&E is een initiatief van het Steunpunt RI&E in samenwerking met de sociale partners om extra aandacht te vragen voor veilig en gezond werken, met als basis de risico-inventarisatie- en evaluatie (RI&E).

Als bedrijf nieuwsgierig wat het uitvoeren van RI&E oplevert? Check dan de speciale RI&E pagina op de website van ArboNed.nl. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.