Webinar: Verduurzamen begint met nulmeten • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Webinar: Verduurzamen begint met nulmeten


Nulmeten in bestaande bouw, wat is dat en hoe gaat dat in de praktijk? En welke inzichten levert het op voor een goede verduurzamingsaanpak? U hoort het in het gratis webinar ‘Verduurzamen begint met nulmeten’ op 13 april.

In dit webinar komen Lars Boelen (‘huisfluisteraar’, Paris Proof Plan) en Herman Boerma (Lenferink Vastgoedonderhoud) aan het woord.

Datum: 13 april | Aanvang: 12:30 uur | Duur: 1 uur | Deelname: gratis
Aanmelden kan via deze link

“We zijn bij renovaties bouwkundig gezien te veel gefocust op Rc-waardes en te weinig op infiltratie- en ventilatieverliezen”, stelt Boerma. “Bovendien wordt er te weinig gekeken naar de bestaande onderhoudstoestand van de woning”. De programmamanager duurzaamheid van Lenferink Vastgoedonderhoud bedacht samen met Itho Daalderop het ‘Transformatie Light’-concept.

De kern van dat concept? Alleen vervangen wat echt nodig is en daarbij rekening houden met de efficiëntie van verduurzamingsmaatregelen. Voor woningen van woningcorporatie Wonion in Terborg is “de meest optimale mix van bouwkundige en installatietechnische maatregelen bedacht”, waarbij kierdichting op basis van een nulmeting veel aandacht kreeg. De corporatie zocht naar een betaalbare en effectieve oplossing om de warmtevraag terug te schroeven van oorspronkelijk 110 kWh/m2 naar maximaal 50 kWh/m2 en het liefst daar net onder.

Een artikel over renovatie via het ‘Transformatie Light’-concept is te lezen in Eisma’s Schildersblad nummer 4-2021. Die valt op 13 april bij onze lezers in de bus, maar nu al online voor abonnees te raadplegen.

Lars Boelen helpt particulieren met het maken van een goed plan om in de toekomst van het aardgas af te gaan. Met Paris Proof Plan richt hij zich op kennis- en leertrajecten van overheden, woningcorporaties en bouwbedrijven, “waarbij we wat we leren bij en van particulieren overdragen”. Hij begint zijn aanpak met een nulmeting, om van daaruit te kijken wat de logische stappen zijn op het gebied van kierdichting, ventilatie, na-isolatie en installaties. Stappen die het wooncomfort verhogen en de woning op termijn klaarmaken voor de switch naar aardgasvrij. En dat begint al bij de kaderdichtingen van de ramen en deuren.

Aanmelden voor dit gratis webinar, dat op 13 april om 12.30 uur begint en circa een uur duurt, kan via deze link.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Dertig bedrijven strijden om negen SchildersVakprijs-nominaties

Onderhoudsbedrijf Vios gaat op in Elk

Maandag webinar over veilig gebruik rolsteigers

SchildersVakprijs in de startblokken voor hybride event

Webinar Glas in Beeld trekt trouwe kijkers


Naar archief >