Ga naar hoofdinhoud

Webinar Glas in Beeld trekt trouwe kijkers


Het eerste webinar onder verantwoording van de redactie van Glas in Beeld is goed bekeken. Van de kleine 200 mensen die hadden ingeschreven voor ‘Glas vs Kunststof’ van donderdag 18 maart waren er daadwerkelijk 117 online en dat bleven zij ook.

Marketingmedewerker Anita Hermans van Eisma Bouwmedia (o.a. Glas in Beeld, SchildersVakkrant) legt uit: ‘Een percentage van rond de 60 procent aan daadwerkelijke deelnemers is gangbaar bij gratis webinars. Maar belangrijker nog: degenen die online waren bleven dat en beoordeelden het resultaat meer dan positief. Dat zagen we ook aan de online reacties en vele vragen die binnenkwamen.’

Herstelbedrijven lopen vaak tegen onbegrip aan wanneer ze bij schade aan kunststof overkappingen, serres en douchecabines aangeven dat vlakglas beter is. Het webinar zet de voors en tegens van beide materialen op een rij. Wat zijn de geldende normen? Ook nemen de sprekers toepassingen als coronaschermen onder de loep. Ga je voor permanent en optimaal hygiënisch? Of toch niet?

Terugkijken ‘Glas vs Kunststof’

Willy Swinkels van Swinkels Glas verzorgde de inleiding: waar loop je als herstelbedrijf in de praktijk tegenaan bij het vervangen van kunststof (door glas)? Joris van Vleuten, adviseur brandveiligheid bij Peutz Geveltechniek (rechts op de foto) behandelde de materiaaleigenschappen van glas en kunststof, zoals de transparantie, de krasvastheid, de mogelijkheden tot isolatie en de circulariteit. Peter van Dijk (links), adviseur en docent bij Kenniscentrum Glas, ging in op Eurocode O en NEN 2608, de normen die van toepassing zijn op constructieve veiligheid en de toepassing van vlakglas. Het webinar stond onder leiding van Marco Groothoff, freelance hoofdredacteur van Glas in Beeld.

Kijk het webinar hier terug.

E-Book

Inmiddels is een E-Book verschenen naar aanleiding van het webinar. Bestel dit ‘Dossier Glas vs Kunststof hier’.

Extra vragen beantwoord

In onderstaand filmpje beantwoorden de sprekers de vragen die tijdens het webinar zelf niet konden worden behandeld:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Hooghoed nieuwe voorzitter Vakgroep Glas

Overname Wimmer Groep

Tweede glaszetterstraject voor statushouders van start

Potkwast 16: ‘Oprechte aandacht blijft het toverwoord’

Schildersbedrijf scoort met vierdaagse werkweek


Naar archief >