Ga naar hoofdinhoud

We hebben een winnaar… Amy Bishop!


Amy Bishop van het Drenthe College is de nieuwe Nederlands kampioen schilderen. Zij wist Veronica Natzijl van MBO Amersfoort, die tweede werd, en nummer drie Stijn Appel (Horizon College) achter zich te laten bij Skills The Finals. De verschillen waren miniem.

Podium NK schilderen 2020 in Leeuwarden, kort voor de massale corona-uitbraak in Nederland

Ook Brian van Zantwijk (ROC Rivor), Gijs van Aanholt (ROC Nijmegen) en Mike de Lange (ROC van Twente) streden de afgelopen drie dagen in WTC Expo in Leeuwarden om de schilderseer. Zij begaven zich te midden van studenten van tientallen andere middelbare beroepsopleidingen, die binnen hun eigen vak uitmaakten wie ’s lands beste junior is.

Bij de schilders lag het niveau hoger dan vorig jaar, blikte juryvoorzitter Harrie Immink terug. Met twee andere juryleden kwam hij tot een gemiddeld oordeel per deelnemer, waarop een computerprogramma de einduitslag produceerde. ‘Tussen de nummer één en zes zat maar vijf punten verschil. Normaal zijn de verschillen veel groter.’

Tussen de finalisten begaf zich volgens Immink dan ook een aantal studenten dat te trainen is voor het EK in Graz, van 16 tot en met 20 september. Dat traject zal voorbehouden zijn aan de winnaar, Amy Bishop. Zij was vrijdagavond in de drukke WTC Expo, waar alle prijsuitreikingen achter elkaar werden afgewerkt, niet bereikbaar. Immink: ‘Amy is kneedbaar en kan nog grote stappen maken.’

Lees hier het artikel met de reactie van Amy.

Amy Bishop in actie tijdens de finaledagen.

2 reacties op “We hebben een winnaar… Amy Bishop!

  • Jelle Zijlstra

    Als toeschouwer was ook mijn inzicht dat er minimaal verschil was met het resultaat van deze vakbekwame deelnemers. Toppers, proficiat voor Amy, die haar deur met een platte kwast geschilderd heeft. Haar vrije decoratieve opdracht sloot goed aan bij de verplichte decoratieve opdracht.

    1. Harrie Immink

      Mooi commentaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Anne Eerdman gaat naar het EK schilderen

Anne Eerdman in wachtkamer voor EK

Video | Schilderen onder toeziend oog van de majesteit

Anne Eerdman gekroond tot Nederlands kampioen schilderen

Potkwast 9: ‘Ineens stond ik langs een lichtmast’


Naar archief >